Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2011 november

„Még mindig a tánc az, ami fogva tart”

„Még mindig a tánc az, ami fogva tart”

A Honvéd Együttes megrendüléssel értesült arról, hogy Gerzsenyi Csaba, a Honvéd Férfikar egykori művésze elhunyt. A kiváló énekművész kórusunk tagja volt 1996-2000 között. Emlékét kollégái és barátai örökre megőrzik.

Évadkezdés

Évadkezdés

A Honvéd Táncszínház és zenekara a Művészetek Palotájában, a Honvéd Férfikar Százhalombattán kezdi az új évadot.

Tenkes a Retróban

Tenkes a Retróban

Március 11-én az Inotai Retró Színházban vendégszerepelt a Honvéd Táncszínház a Tenkes kapitánya című produkcióval.

Liszt-év a Honvéd Férfikarral

A Bartók Béla – Pásztory Ditta-díjas kórus január 21-én Pécsett kezdte meg a közreműködését a bicentenáriumi koncertsorozatban. Soron következő előadás: 2011. június 26-án Liszt Ferenc: Szent Szaniszló oratórium európai premier a Villányi úti Szent Imre-templomban.

Kapcsolódások

Kapcsolódások

A Honvéd Férfikar és a Honvéd Táncszínház zenekarának közös műsora azon a merész és szokatlan képzettársításon alapul, amely középkori, reneszánsz, barokk műfajokkal kapcsolja össze a magyar népzenét, méghozzá nem egymás után, hanem egymásba ágyazva. Machaut zenéjében gyimesi keserves szól, Esterházy Pál egyházi tánctételei népi hangszeres díszítéssel, VIII. Henrik madrigálja moldvai táncokkal, Tormis népdalai szatmári dudálással […]

Táncballada filmen a Honvéd Táncszínházzal

Táncballada filmen a Honvéd Táncszínházzal

Befejeződött A halálba táncoltatott leány című magyar-szlovén-kanadai koprodukcióban készülő nagyjátékfilm forgatása.. A táncjeleneteket 12 forgatási nap alatt három digitális kamerával és a legújabb technikákkal rögzítették a Honvéd Táncszínház táncosainak közreműködésével. A táncos jelenetek rendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán volt. A forgatás hosszú előzményre tekint vissza, hiszen Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője és Garami Gábor producer hét évvel […]

Következő oldal