Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2012 március

Halljunk szót

Halljunk szót

Március 30-án a Művészetek Palotájában Berecz András és barátai mellett a Honvéd Táncszínház köszönti a 40 éves Táncházmozgalmat a XXXI. Országos Táncháztalálkozó gálaestjén. Művészetek Palotája  • Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.   Jegyárak: 2000, 3500, 4700, 5900 Ft (jegyértékesítés itt)

Gyerekeknek

Gyerekeknek

„Egy szobának két sarkában két hatalmas tartomány van: egyik Szana, másik Szét, én lakom a közepét.”
 Kiss Benedek azonos című verse a címe a Honvéd Táncszínház és zenekara népszerű gyerekelőadásának. A Zene-bona, szana-szét május 3-án látható újra a Nemzeti Táncszínházban.

Az arab éjszaka a kisHamlet műhellyel

Az arab éjszaka a kisHamlet műhellyel

A Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdiójában mutatkozott be újra a Honvéd Együttes színész-szólista tagozata, a kisHamlet műhely, egy kortárs német művel. Ulrich Deuter kritikus szerint ez „egy romantikus, lírai darab, amely szerint a hétköznapi életen túl vár ránk a szépség és nagyszerűség birodalma.”

Táncoló tavasz a Söndörgővel

Táncoló tavasz a Söndörgővel

Folklór-kalendárium címmel indított útjára egy újabb sorozatot a Honvéd Táncszínház. A sorozat első része a tavaszi ünnepkör; farsang végétől egészen május végéig tartó időszakát öleli fel. A Táncoló tavasz nagysikerű bemutatóját követően a Söndörgő együttessel közös műsor június 7-én látható legközelebb a Nemzeti Táncszínházban.

Visszatér a Tenkes kapitánya

Visszatér a Tenkes kapitánya

A nagy sikerű fővárosi előadásokat követően Dunaföldváron vendégeskedik a Tenkes kapitánya. A produkciót június 30-án este láthatja a közönség a Várszínpadon. A Honvéd Táncszínház táncjáték Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán készült.

A halálba táncoltatott leány

Premier előtti filmbemutató az Urániában Táncbemutatóval és táncházzal összekötött premier előtti vetítést szervez a Honvéd Táncszínház és a filmet forgalmazó Mozinet A halálba táncoltatott leány című Hules Endre-filmből.

Következő oldal