Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2013 január

Támogatók estje Székesfehérváron

2013. január 24-én, Székesfehérváron Domján László vezérőrnagy kezdeményezésére a városvezetők, az egyház képviselői, a társadalmi és civil szervezetek, általános és középiskolák igazgatói valamint a média munkatársai nagyszabású találkozón vettek részt. A honvédelem ügyét támogatók estjére a székesfehérvári laktanyában került sor.

Egy kedves nézői levél

Kedves Uram, Rövid budapesti látogatásom alkalmával, szerencsém volt látni a Honvéd Táncszínháznak A szárnyak zenéje c. előadását. (2013. január 22., Magyar Kultúra Napja, Nemzeti Táncszínház – a szerk.) Az előadás fantasztikus volt, látogatásom egyik fénypontjának tekintem.

ÜNNEPELJE A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT A HONVÉD EGYÜTTESSEL

A Honvéd Együttes művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, Harangozó-díjas, kiváló és érdemes művész azt a megtisztelő felkérést kapta a Nemzeti Táncszínháztól, hogy a Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2013. január 22-én ünnepi előadást tartson a Honvéd Táncszínházzal.

„Szolidaritás – Gálaest a táncművészetért”

A Honvéd Táncszínház is fellép a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház együttműködésében megrendezésre kerülő „Szolidaritás – Gálaest a táncművészetért” című előadáson 2013. február 4-én, a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás nettó jegybevételéből egy szolidaritási alapot hoz létre a szövetség, amelyet fiatal pályakezdő táncművészek támogatására fordítanak.

Kedves Néptáncosok!

A Honvéd Táncszínház felvételt hirdet hivatásos táncos munkakörben gyakorlott, fiatal női érdeklődők részére. További információ a tancszinhaz@honvedart.hu címen kérhető, ahova minden érdeklődő elküldheti önéletrajzát. Kezdés: 2013. január közepén!

Sikerrel véget ért a „Fölszállott a páva” tehetségkutató verseny

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza által meghirdetett, „Fölszállott a páva” című népzene és néptánc tehetségkutató verseny zsűrijének munkájában Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője, Harangozó-díjas, Kiváló és Érdemes Művész is részt vett. A 2012. november 10-i elődöntőben vendégszerepelt a Honvéd Táncszínház, „Csingerálás” című produkciójával.   A Honvéd Táncszínház „Csingerálás” című […]

BENYOVSZKY

Táncjáték Benyovszky Móric kalandos életéről A táncjátékban egy rendkívüli ember, Benyovszky Móric szenvedélyes és kalandos életútját követve járhatjukbe szinte az egész világot; mint ahogy tette azt a híres kalandor, népszerű világutazó és emlékíró a XVIII. század közepén.

Január 18. 9 óra és 11 óra

Helyszín: Budakeszi, Szécsényi István Általános Iskola Vargánya apó csodái. Mese zenében, dalban, táncban A Honvéd Táncszínház tánckara és színészkara előadása