Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2013 február

Téli tánc bemutató 2013. február 15.

A „Folklór-kalendárium” sorozatát „Téli tánc” címmel folytatja a Honvéd Táncszínház. Folklór-kalendárium című sorozat nem titkolt célja, hogy elmúló, letűnőben lévő hagyományainkról, jeles napi szokásainkról teljesebb, élőbb képet kapjanak a nézők.

Interaktív énekórák a zene szolgálatában

Tizenhárom állomásos turnét teljesített az elmúlt két hétben a Honvéd Férfikar. “Te túl a málnás erdején…’ címmel Interaktív énekórákat tartott, Strausz Kálmán karigazgató vezetésével, Pest és Fejér megye oktatási intézményeiben, Magyarország egyetlen hivatásos férfikara.

A Honvéd Férfikar és a Magyar Állami Operaház megállapodása

A Magyra Állami Operaház és  Honvéd Együttes között létrejött megállapodás értelmében, az Erkel Színház próbaüzeme alatt, a tavaszi évadban, a Honvéd Férfikar közreműködik az Erkel Színházban színpadra állított operákban. A megállapodás keretein belül a Honvéd Férfikar március hónapban az Operaházban áll színpadra, Erkel Ferenc:Bánk Bán című operájában.

„Szolidaritás – gálaest a táncművészetért”

A Magyar Táncművészek Szövetsége, 2013. február 4-én a Nemzeti Táncszínházban rendezte meg a „Szolidaritás – gálaest a táncművészetért” című estjét.  Pataki Andrásnak, a Szegedi Kortárs Balett igazgatójának, a Gálaesten elhangzó beszédét letöltheti itt.