Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2013 február

Téli tánc bemutató 2013. február 15.

A „Folklór-kalendárium” sorozatát „Téli tánc” címmel folytatja a Honvéd Táncszínház. Folklór-kalendárium című sorozat nem titkolt célja, hogy elmúló, letűnőben lévő hagyományainkról, jeles napi szokásainkról teljesebb, élőbb képet kapjanak a nézők.

Interaktív énekórák a zene szolgálatában

Tizenhárom állomásos turnét teljesített az elmúlt két hétben a Honvéd Férfikar. „Te túl a málnás erdején…’ címmel Interaktív énekórákat tartott, Strausz Kálmán karigazgató vezetésével, Pest és Fejér megye oktatási intézményeiben, Magyarország egyetlen hivatásos férfikara.

A Honvéd Férfikar és a Magyar Állami Operaház megállapodása

A Magyra Állami Operaház és  Honvéd Együttes között létrejött megállapodás értelmében, az Erkel Színház próbaüzeme alatt, a tavaszi évadban, a Honvéd Férfikar közreműködik az Erkel Színházban színpadra állított operákban. A megállapodás keretein belül a Honvéd Férfikar március hónapban az Operaházban áll színpadra, Erkel Ferenc:Bánk Bán című operájában.

„Szolidaritás – gálaest a táncművészetért”

A Magyar Táncművészek Szövetsége, 2013. február 4-én a Nemzeti Táncszínházban rendezte meg a „Szolidaritás – gálaest a táncművészetért” című estjét.  Pataki Andrásnak, a Szegedi Kortárs Balett igazgatójának, a Gálaesten elhangzó beszédét letöltheti itt.