Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2013 március

Magyar Örökségdíjas a Honvéd Férfikar!

Az 1999-es összegyüttesi kitüntetés után a patinás Honvéd Férfikar 2013. március 23.-án Magyar Örökség-díjban részesült. A megtisztelő kitüntetést a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vehette át Strausz Kálmán, a Férfikar Liszt-díjas és immáron Magyar Örökség-díjas karnagya Tóthpál József úrtól. A Honvéd Férfikar büszkén vallja magát a Magyar Kulturális örökség egyedülálló részének.

Riederauer Richárd kitüntetése

Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya és szólamvezetője, zeneszerző, 2013. március 15-i  nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Balogh Zoltán miniszter úrtól.  Riederauer Richárd nem csak a Honvéd Férfikar másodkarnagya és tagja is egyben, hanem kiváló zeneszerző,

KOSSUTH-DÍJAT KAPOTT ZSURÁFSZKY ZOLTÁN

Zsuráfszky Zoltán táncművészt, koreográfust, Harangozó Gyula-díjas érdemes és kiváló művészt, a Honvéd Együttes művészeti vezetőjét több évtizedes kimagasló művészi munkássága, a Kárpát-medencei magyar néptánckincs gyűjtése, megőrzése és közkinccsé tétele érdekében végzett sokoldalú tevékenysége elismeréseként 2013. március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki.

A Honvéd Együttes fellépése állami rendezvényeken

A Honvéd Együttes fellépése állami rendezvényeken

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kitüntetés átadó ünnepségein 2013. március 14-én délelőtt és délután egyaránt a Honvéd Együttes produkciói köszöntötték az elismerésben részesülőket. Az Erkel Színházban megjelent közönség a Himnuszt a Honvéd Férfikar előadásában hallhatta, az ünnepségek záró számaként a Honvéd Táncszínház művészei léptek fel.

A Honvéd Táncszínház látványos sikere Pozsonyban

2013. március 13-án nagy sikerrel lépett fel a Honvéd Táncszínház tánckara és zenekara a Pozsonyi Városi Színházban. A Folklór műsor keretében bemutatott produkció a Táncszínház különböző előadásaiból adott ízelítőt. A színpadon a Hegedős együttes önálló számokkal is bemutatkozott. Az est második részben a Lucnica táncegyüttes művészeit láthatta a közönség.

Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaház színpadán

Erkel Ferenc remekművében, a Bánk Bán című operában lép színpadra a Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaházban. 2013. márciusban összesen négy alkalommal, március 13, 16, 19 és 23-án működik közre a Férfikar az opera ősváltozatában. Az előadásokra nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt.