Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2013 július

Vendégjáték a MITTELFEST-en

A Magyar-Olasz Kulturális Évad keretében a Honvéd Táncszínház és zenekara nagy sikerrel szerepelt július 15-én a Csárdás – a Kelet tangója című előadásával Észak-Olaszország egyik legjelentősebb összművészeti fesztiválján, a festői szépségű Cividale del Friuli városában megrendezett Mittelfest-en. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi fesztivál fókuszában ebben az évben a horvát és a magyar kultúra állt.

A Honvéd Táncszínház meghódította Východnát

Július 6-án, szombaton a Honvéd Táncszínház és Zenekara a Csárdás! – a Kelet tangója című fergeteges produkciójával nagy sikerrel szerepelt az 59. Východná Folklór Fesztiválon. A Zsuráfszky Zoltán vezette együttes a vasárnapi gálaműsorba is meghívást kapott, ahol hasonlóan a szombati fogadtatáshoz, óriási tapsorkán követte a honvédos táncosok produkcióját. A Csárdás! – a Kelet tangója című […]