Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2013 július

Vendégjáték a MITTELFEST-en

A Magyar-Olasz Kulturális Évad keretében a Honvéd Táncszínház és zenekara nagy sikerrel szerepelt július 15-én a Csárdás – a Kelet tangója című előadásával Észak-Olaszország egyik legjelentősebb összművészeti fesztiválján, a festői szépségű Cividale del Friuli városában megrendezett Mittelfest-en. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi fesztivál fókuszában ebben az évben a horvát és a magyar kultúra állt.

A Honvéd Táncszínház meghódította Východnát

Július 6-án, szombaton a Honvéd Táncszínház és Zenekara a Csárdás! – a Kelet tangója című fergeteges produkciójával nagy sikerrel szerepelt az 59. Východná Folklór Fesztiválon. A Zsuráfszky Zoltán vezette együttes a vasárnapi gálaműsorba is meghívást kapott, ahol hasonlóan a szombati fogadtatáshoz, óriási tapsorkán követte a honvédos táncosok produkcióját. A Csárdás! – a Kelet tangója című […]