Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2014 március

A Honvéd Férfikar ismét az Opera és a Nemzeti színpadán

A Honvéd Férfikar a tavaszi időszakban hat alkalommal hallható majd március 26-tól április 6-ig a Magyar Állami Operaházban Richard Wagner: A BOLYGÓ HOLLANDI című operájában. Az előadás rendezője: Szikora János, karmester: Kovács János. (http://www.opera.hu/hu/A_bolygo_hollandi_1/info) A bolygó hollandit követően kórusunk a Nemzeti Színházba „hajózik”, ahol Vidnyánszky Attila rendezésében, a JOHANNA A MÁGLYÁN című előadásban hallhatjuk és […]

Köszönet a közönségnek – tapsvihar a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Március 22-én, szombaton télkergető-tavaszköszöntő táncos forgataggal – a Honvéd Táncszínház és Zenekara, a Hegedős Együttes közreműködésével – indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál szabadtéri rendezvényeinek sora. Majd március 24-én a Thália Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes közös produkciójában fergeteges sikerrel mutatkozott be Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető új rendezése, a […]

Kitüntetett főmunkatársunk: Vincze Zsuzsa

Együttesünk művészeti főmunkatársa, ZSURÁFSZKYNÉ VINCZE ZSUZSANNA nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar néptáncművészet értékeinek megismertetése érdekében végzett táncművészi, énekesi, forgatókönyvírói és jelmeztervezői munkásságáért, a Honvéd Táncszínház produkcióinak színpadra állításában való alkotó közreműködéséért a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJÉT vehette át Balog Zoltán miniszter úrtól. Szeretettel gratulálunk!

Öltöztetőt keresünk!

Öltöztetőt keresünk!

A Honvéd Együttes öltöztető-jelmeztárost keres. Érettségi vizsgával rendelkező, szabás-varrás képzettségű, öltöztetői szakmai tapasztalattal rendelkező, erős fizikumú munkatársat keresünk azonnali belépéssel. Előnyt jelent a táncművészeti, és népművészeti ismeret.  Szakmai életrajzokat a jelmeztar@honvedart.hu címre kérjük. A jelentkezéseket 2014. március 26-ig várjuk.