Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2014 március

A Honvéd Férfikar ismét az Opera és a Nemzeti színpadán

A Honvéd Férfikar a tavaszi időszakban hat alkalommal hallható majd március 26-tól április 6-ig a Magyar Állami Operaházban Richard Wagner: A BOLYGÓ HOLLANDI című operájában. Az előadás rendezője: Szikora János, karmester: Kovács János. (http://www.opera.hu/hu/A_bolygo_hollandi_1/info) A bolygó hollandit követően kórusunk a Nemzeti Színházba „hajózik”, ahol Vidnyánszky Attila rendezésében, a JOHANNA A MÁGLYÁN című előadásban hallhatjuk és […]

Köszönet a közönségnek – tapsvihar a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Március 22-én, szombaton télkergető-tavaszköszöntő táncos forgataggal – a Honvéd Táncszínház és Zenekara, a Hegedős Együttes közreműködésével – indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál szabadtéri rendezvényeinek sora. Majd március 24-én a Thália Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes közös produkciójában fergeteges sikerrel mutatkozott be Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető új rendezése, a […]

Kitüntetett főmunkatársunk: Vincze Zsuzsa

Együttesünk művészeti főmunkatársa, ZSURÁFSZKYNÉ VINCZE ZSUZSANNA nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar néptáncművészet értékeinek megismertetése érdekében végzett táncművészi, énekesi, forgatókönyvírói és jelmeztervezői munkásságáért, a Honvéd Táncszínház produkcióinak színpadra állításában való alkotó közreműködéséért a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJÉT vehette át Balog Zoltán miniszter úrtól. Szeretettel gratulálunk!

Öltöztetőt keresünk!

Öltöztetőt keresünk!

A Honvéd Együttes öltöztető-jelmeztárost keres. Érettségi vizsgával rendelkező, szabás-varrás képzettségű, öltöztetői szakmai tapasztalattal rendelkező, erős fizikumú munkatársat keresünk azonnali belépéssel. Előnyt jelent a táncművészeti, és népművészeti ismeret.  Szakmai életrajzokat a jelmeztar@honvedart.hu címre kérjük. A jelentkezéseket 2014. március 26-ig várjuk.