Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2014 augusztus

Hajdú Flórián Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, HAJDÚ FLÓRIÁN  Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, az autentikus néptáncművészet terén kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A díjhoz ezúton gratulálunk!    

Deffend Irén Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja DEFFEND IRÉN Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, autentikus néptáncművészeti, valamint kimagasló néptáncpedagógusi tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.  

TÁNCKAVALKÁD A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTESSEL

A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES és ZENEKARA ez év nyarán rekordszámú, 15 különböző helyszínen, HÉT különböző műsorát mutatta/mutatja be a hazai és a határon túli közönségnek. Júliusban nagy siker és érdeklődés kísérte ZSURÁFSZKY ZOLTÁN művészeti vezető rendezésében a SZÉKELY DÓZSA GYÖRGY című produkciót, amelyet július 16-án Temesvár, majd 19-én a sepsiszentgyörgyi Székely Vágta több ezer fős […]