Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2014 augusztus

Hajdú Flórián Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, HAJDÚ FLÓRIÁN  Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, az autentikus néptáncművészet terén kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A díjhoz ezúton gratulálunk!    

Deffend Irén Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja DEFFEND IRÉN Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, autentikus néptáncművészeti, valamint kimagasló néptáncpedagógusi tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.  

TÁNCKAVALKÁD A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTESSEL

A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES és ZENEKARA ez év nyarán rekordszámú, 15 különböző helyszínen, HÉT különböző műsorát mutatta/mutatja be a hazai és a határon túli közönségnek. Júliusban nagy siker és érdeklődés kísérte ZSURÁFSZKY ZOLTÁN művészeti vezető rendezésében a SZÉKELY DÓZSA GYÖRGY című produkciót, amelyet július 16-án Temesvár, majd 19-én a sepsiszentgyörgyi Székely Vágta több ezer fős […]