Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2015 szeptember

Zsuráfszky Zoltán kitüntetése a Magyar Táncművészeti Főiskolán

Zsuráfszky Zoltán kitüntetése a Magyar Táncművészeti Főiskolán

A Magyar Táncművészeti Főiskola Szenátusa 2015. szeptember 16-án címzetes főiskolai tanári címet adományozott Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas néptáncművész, koreográfus, a Honvéd Együttes és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője részére. Az elismerés nyilvános átadására későbbi időpontban kerül sor.

Évadnyitó társulati ülés

  Az évadnyitó társulati ülés jó hangulatban és a Honvéd Együttes karainak, munkatársainak teljes részvételével történt. Zsuráfszky Zoltán az együttes művészeti vezetője ismertette az előttük álló feladatokat, programokat. Elmondása szerint színes évadnak nézünk elébe sok munkával és előadással. A repertoáron levő darabok mellett az új mesedarab, a Sárkánymese előadásai megkezdődnek, a Müpában Bartók műveire komponált […]

Állami kitüntetés az Együttes tagjainak

A Honvéd Együttes két kiváló művészét is kitüntették a közelmúltban. Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Endrődi Anna Sarolta, a Honvéd Együttes táncosa, valamint Bodó Levente, a Honvéd Együttes férfikarának baritonja.   Ezúton is gratulálunk nekik!