Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2015 szeptember

Zsuráfszky Zoltán kitüntetése a Magyar Táncművészeti Főiskolán

Zsuráfszky Zoltán kitüntetése a Magyar Táncművészeti Főiskolán

A Magyar Táncművészeti Főiskola Szenátusa 2015. szeptember 16-án címzetes főiskolai tanári címet adományozott Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas néptáncművész, koreográfus, a Honvéd Együttes és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője részére. Az elismerés nyilvános átadására későbbi időpontban kerül sor.

Évadnyitó társulati ülés

  Az évadnyitó társulati ülés jó hangulatban és a Honvéd Együttes karainak, munkatársainak teljes részvételével történt. Zsuráfszky Zoltán az együttes művészeti vezetője ismertette az előttük álló feladatokat, programokat. Elmondása szerint színes évadnak nézünk elébe sok munkával és előadással. A repertoáron levő darabok mellett az új mesedarab, a Sárkánymese előadásai megkezdődnek, a Müpában Bartók műveire komponált […]

Állami kitüntetés az Együttes tagjainak

A Honvéd Együttes két kiváló művészét is kitüntették a közelmúltban. Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Endrődi Anna Sarolta, a Honvéd Együttes táncosa, valamint Bodó Levente, a Honvéd Együttes férfikarának baritonja.   Ezúton is gratulálunk nekik!