Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2015 november

Adventi koncert Székesfehérváron

November 27-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Szent István-székesegyházban a Honvéd Férfikórus hagyományos adventi koncertje. A koncert ingyenes. Köszöntőt mond Spányi Antal püspök.

Megemlékezés a GULAG áldozatainak emlékkövénél

A Honvéd Együttes is részt vett a Megemlékezés és a Befagyasztott Emlékezet című szabadtéri kiállítás megnyitóján a Nyugati téren. 1944 őszétől hadifogolyként vagy internáltként csaknem 800 ezer embert hurcoltak el hazánkból a Szovjetunióba többéves kényszermunkára, illetve 5-25 éves száműzetésre. A GULAG rabtelepeire a magyar hatóságok hathatós közreműködésével, koholt vádak alapján politikai foglyok és ártatlan, utcáról elhajtott […]

Mikor megyek Galícia felé

Emlékkoncert az I. világháború 100. évfordulójára. Az öt tételes férfikari kantátát kortárs zeneszerzők írták az együttes felkérésére: Csemiczky Miklós: De Profundis, Psalmus 129. (130.) – In memoriam victimarum Primi Universum Gentium Belli Gyöngyösi Levente: Katonasirató – kantáta szopránszólóra, férfikarra és zenekarra Orbán György: Versus Psalmi Selmeczi György: Te Deum 1914 Vajda János: Memento 1914 A Honvéd […]