Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2015 november

Adventi koncert Székesfehérváron

November 27-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Szent István-székesegyházban a Honvéd Férfikórus hagyományos adventi koncertje. A koncert ingyenes. Köszöntőt mond Spányi Antal püspök.

Megemlékezés a GULAG áldozatainak emlékkövénél

A Honvéd Együttes is részt vett a Megemlékezés és a Befagyasztott Emlékezet című szabadtéri kiállítás megnyitóján a Nyugati téren. 1944 őszétől hadifogolyként vagy internáltként csaknem 800 ezer embert hurcoltak el hazánkból a Szovjetunióba többéves kényszermunkára, illetve 5-25 éves száműzetésre. A GULAG rabtelepeire a magyar hatóságok hathatós közreműködésével, koholt vádak alapján politikai foglyok és ártatlan, utcáról elhajtott […]

Mikor megyek Galícia felé

Emlékkoncert az I. világháború 100. évfordulójára. Az öt tételes férfikari kantátát kortárs zeneszerzők írták az együttes felkérésére: Csemiczky Miklós: De Profundis, Psalmus 129. (130.) – In memoriam victimarum Primi Universum Gentium Belli Gyöngyösi Levente: Katonasirató – kantáta szopránszólóra, férfikarra és zenekarra Orbán György: Versus Psalmi Selmeczi György: Te Deum 1914 Vajda János: Memento 1914 A Honvéd […]