Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2016 március

Vincze Zsuzsa Harangozó Gyula-díjat kapott

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. A Harangozó Gyula-díj a táncművészet bármely ágában folytatott alkotói, előadói, tudományos és pedagógiai tevékenység elismerésére adományozható állami kitüntetés. Nevét Harangozó Gyuláról kapta. A díjat évente, március 15-én adják át. A táncművészet terén kiemelkedő alkotói, előadói, tudományos és pedagógiai tevékenysége elismeréseként 2016-ban Harangozó […]

Rab Edina Magyar Bronz Érdemkeresztet vehetett át

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át 2016. március 11-án a Pesti Vigadóban. Rab Edinát, a Honvéd Együttes – Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistáját Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntették ki az ünnepségen. Elisémeréséhez gratulálunk!  

Forradalmi forgatag

Március 15-én 10:00-kor a Honvéd Férfikar 35 perces dalcsokrával köszönti az ünneplő tömeget a Nemzeti Múzeum előtt.   A nap folyamán 12:00-tól a Hadtörténeti Múzeumnál szintén hallható lesz a férfikar, valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai tartanak táncházat forradalmi hangulatban!  

Már Bécsben is hirdetik a Drakula utolsó táncát

Már a bécsi operaház előtt is a Szegedi Szabadtéri idei műsorával ismerkedik az utca népe. A minap indult el ugyanis a Dóm téri fesztivál külföldi kampánya, ennek első lépéseként helyeztek ki a Staatsoper előtti villamosmegállóba egy idei szezont hirdető plakátot. A szomszédos országból érkező turisták potenciális nézők lehetnek, hiszen idén német nyelven csendül majd fel […]

Meghalt Soós Sándor

Soós Sándor a Honvéd Együttes megalakulásától nyugdíjazásáig a férfikar tenoristája, később szólamvezetője volt, emellett a Gábor Áron Tüzér Tiszti Iskola amatőr kórusának karnagyi feladatait is ellátta. Nyugdíjazásáig kétszázezernél is több katonát oktatott és vezényelt. Soós Sándor, 2015. május 8-án, pénteken egykori kollégái, barátai és számos meghívott körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját.    

Virág helyett Nőnapra

A Honvéd Férfikar nőnapi koncertje az MTA dísztermében. Nő és férfi kapcsolata: ezer szín és hang tízezer árnyalatával gazdag, egész életünkön át tartó, kalandos utazás, még a trendi, gendersemleges világban is. Nőnap alkalmából ebből az ezerszínű csokorból nyújt át virág helyett egy tucatnyit a Honvéd Férfikar március 7-én az MTA dísztermében. A zenei műfajokon átívelő […]