Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2016 szeptember

Elindult a www.tancmuveszet.hu

Elindult a www.tancmuveszet.hu

2016. szeptember 28-án elindult a Honvéd Együttes kiadásában megjelenő Táncművészet c. folyóirat weblapja. A www.tancmuveszet.hu címen lehetőség van előfizetésre is. Igazi kuriózum, hogy archívum rovat tartalmazza a lap 1951 óta – megszakításokkal – megjelent 44 évfolyam valamennyi számát, pdf formátumú letölthető verzióban.

Táncmozaik

Táncmozaik

Zsuráfszky Zoltán ünnepi alkotóestje telt ház előtt zajlott az Erkel Színházban. Zsuráfszky Zoltán életműve számtalan koreográfiából, táncjátékból tematikus műből áll, így egy este szinte lehetetlen mindazt bemutatni. Az est folyamán mozaikszerűen villantak fel emlékezetes koreográfiáinak részletei, illetve táncjátékainak, rendezéseinek legkedvesebb pillanatai. A közönség az előadás végén álló tapssal köszöntötte a 60. születésnapját ünneplő művészt. Az eseményen részt […]

FÉRFITÁNC

Megjelent Jálics Kinga: FÉRFITÁNC – portré Zsuráfszyky Zoltánról című könyve.                 A könyvbemutató az Erkel Színházban tartott Táncmozaik című alkotói esten került megrendezésre 2016. szeptember 26-án. A könyv megvásárolható 2999 forintért a Honvéd Együttestől. Érdeklődni a protokoll@honvedart.hu, illetve a 210-0000 telefonszámon lehet!