Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

2017 február

Elfeledett remekművek

Megjelent a Honvéd Férfikar legújabb lemeze, melynek címe: Elfeledett remekművek. A kiadványon Liszt Ferenc és Johannes Brahms művei hallhatóak Strausz Kálmán vezényletével. A CD megrendelhető a Honvéd Férfikar elérhetőségein keresztül, illetve a férfikar előadásain kaphatóak 2.000 forintos áron.

Érdemkereszt Szabó Zoltán részére

Belváros – Lipótváros kulturális életében,  a Belvárosi Vegyeskar alapító karnagyaként, magas művészi szinten, évtizeden át kifejtett,  eredményes szakmai munkájának elismeréseként Érdemkeresztet adományozott Szabó Zoltán részére. Ezenkívül A Honvéd Férfikar művészét a Falvak Kultúrájáért Alapítvány A Magyar Kultúra Lovagjává választotta!   Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk!

Csíksomlyói passió a Nemzeti Színházban

CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ A Körhinta produkció után ismét koprodukcióban készül bemutatójára a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Nemzeti Színház.   A 18. században Csíksomlyón még élő hagyomány volt, hogy évről évre újabb és újabb iskoladrámákat mutattak be. Ezek alapján élesztették föl a helybeliek 1996-ban e színjáték-hagyományt, s az idén, a huszadik évfordulón – mintegy tízéves kihagyás […]