Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Január 18. 9 óra és 11 óra

január 5,2013

Vargánya apó csodái_01Helyszín: Budakeszi, Szécsényi István Általános Iskola

Vargánya apó csodái. Mese zenében, dalban, táncban

A Honvéd Táncszínház tánckara és színészkara előadása

Jegyek igényelhetők a borz.berta@honvedart.hu címen.

 

Vargánya apó, ahogy egy manóhoz illik, egy vén tölgy odujában él feleségével, Mamóval. Ide, e fához sereglik mindenki, akinek öröme vagy baja van; itt jön össze a manók népe születésnapot ünnepelni, ide érkezik Teknőfalváról a váratlan látogató, amikor egy különleges fát keres… Történetünkben megjelenik még a kevély Szélkirály, az ő virgonc fia és ártatlan kislánya. Lesznek harcoló bogarak és egy gonosz Sárga banya is… A váratlan, időnként kellemetlen helyzeteket Vargánya apó oldja meg türelemmel, beleérzéssel, ravaszsággal és néha varázslattal.

 

A darab szövegkönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséiből írta és az előadást rendezi: Solténszky Tibor

Zeneszerző: Szántó Dániel

Koreográfus: Appelshoffer János

Asszisztens: Rémi Tünde

Látványtervező: Mészáros Gábor

Címszerepben: Kertész Péter m.v. (Jászai-díjas)

Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán