Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

ÜNNEPELJE A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT A HONVÉD EGYÜTTESSEL

január 21,2013

A Honvéd Együttes művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, Harangozó-díjas, kiváló és érdemes művész azt a megtisztelő felkérést kapta a Nemzeti Táncszínháztól, hogy a Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2013. január 22-én ünnepi előadást tartson a Honvéd Táncszínházzal.

Zsuráfszky Zoltán fiatal előadóművészként Illyés Gyula:” Egy mondat a zsarnokságról” című versére táncolt, és e vers kezdősora volt egyben koreográfusi estjének címadója is.

Hivatásos táncművészként már akkor is avantgárd tettnek számított a versekre való táncolás is, hát még ha politikai üzenetet is hordozott…

Fiatal művészek, értelmiségiek kísérték – kísérik érdeklődő figyelemmel a bemutatott koreográfiáikat; Nagy László: „Vendégek jövetele” című versére: sárral bekent testét, vagy a „Hidegen fújnak a szelek” (Muzsikás Együttes) hitet adó, szinte forradalmi ujjongását. Az „56-os” eszme azóta is meghatározó szerepet tölt be az alkotó művészi munkájában; értékrendjének tisztasága mindenkor útmutató marad számára, hatást gyakorol táncművészi és koreográfusi pályájára.

A ma is aktuális darabjaival és Zsuráfszky Zoltán legújabb tematikus számaival ünnepeljük együtt – „Szárnyak zenéje” címmel  – a Magyar Kultúra Napját.

Ugyancsak a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2013. január 20-án Lendván vendégszerepelt a Honvéd Táncszínház átütő sikerrel a Szárnyak zenéje című előadással.