Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Egy kedves nézői levél

január 28,2013

Kedves Uram,

Rövid budapesti látogatásom alkalmával, szerencsém volt látni a Honvéd Táncszínháznak A szárnyak zenéje c. előadását. (2013. január 22., Magyar Kultúra Napja, Nemzeti Táncszínház – a szerk.)

Az előadás fantasztikus volt, látogatásom egyik fénypontjának tekintem.

Sajnos nem találtam meg az Együttes honlapját, így kérem, adja tovább jókívánságainkat a Társulatnak. Valamint kérem szíves tájékoztatását, hogy tervezik-e DVD-n kiadni a produkciót, mert nagyon szeretném újra átélni. A tánc, a zene és a történelmi üzenet egyaránt lenyűgöző volt.

Remélem, hogy egy nap visszatérek Budapestre, és akkor biztosan meglátogatom a Nemzeti Táncszínházat.

Minden jót!

Stephen Blakeway,
Sidmouth, Devon, Anglia

 

Dear Sir/Madam,

On Tuesday I was lucky enough to see Honvéd Dance Theatre: Music of the Wings during a short visit to Budapest. 

I thought it was fantastic. It was a highlight of my visit.

I cannot find a website for Honved Dance Theatre. Please pass my thanks and best wishes to them. Please also let me know if there is any plan to put Music of the Wings on a DVD – I would love to see it again. The dancing and music and historical meaning were all amazing.

I hope I will visit Budapest again one day and I will be certain to visit the National Dance Theatre again.

Best wishes,

Stephen Blakeway,
Sidmouth, Devon, England