Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Egy kedves nézői levél

január 28,2013

Kedves Uram,

Rövid budapesti látogatásom alkalmával, szerencsém volt látni a Honvéd Táncszínháznak A szárnyak zenéje c. előadását. (2013. január 22., Magyar Kultúra Napja, Nemzeti Táncszínház – a szerk.)

Az előadás fantasztikus volt, látogatásom egyik fénypontjának tekintem.

Sajnos nem találtam meg az Együttes honlapját, így kérem, adja tovább jókívánságainkat a Társulatnak. Valamint kérem szíves tájékoztatását, hogy tervezik-e DVD-n kiadni a produkciót, mert nagyon szeretném újra átélni. A tánc, a zene és a történelmi üzenet egyaránt lenyűgöző volt.

Remélem, hogy egy nap visszatérek Budapestre, és akkor biztosan meglátogatom a Nemzeti Táncszínházat.

Minden jót!

Stephen Blakeway,
Sidmouth, Devon, Anglia

 

Dear Sir/Madam,

On Tuesday I was lucky enough to see Honvéd Dance Theatre: Music of the Wings during a short visit to Budapest. 

I thought it was fantastic. It was a highlight of my visit.

I cannot find a website for Honved Dance Theatre. Please pass my thanks and best wishes to them. Please also let me know if there is any plan to put Music of the Wings on a DVD – I would love to see it again. The dancing and music and historical meaning were all amazing.

I hope I will visit Budapest again one day and I will be certain to visit the National Dance Theatre again.

Best wishes,

Stephen Blakeway,
Sidmouth, Devon, England