Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Támogatók estje Székesfehérváron

január 28,2013

2013. január 24-én, Székesfehérváron Domján László vezérőrnagy kezdeményezésére a városvezetők, az egyház képviselői, a társadalmi és civil szervezetek, általános és középiskolák igazgatói valamint a média munkatársai nagyszabású találkozón vettek részt. A honvédelem ügyét támogatók estjére a székesfehérvári laktanyában került sor.

A rendezvényen a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar koncertjét követően a Honvéd Táncszínház és zenekara előadásában a Kárpát-medence néptánc kincséből láthattak válogatást a megjelentek. A produkció közös jellemzője volt a rendkívüli dinamika, a virtuozitás, amelynek köszönhetően méltán arattak hatalmas sikert a táncosok és zenészek. A rendezvény alkalmából szinte összeforrt a honvédség és a város jelenléte. Jelen volt Excellenciás Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezet elnöke; Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Dancs Norbert a Járási Hivatal vezetője, valamint Róth Péter Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Ez alkalom lehetőséget teremtett dr. Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató és Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető részvételével egy rendkívül fontos szakmai megbeszélésre is, amelynek együttműködése már kivetítődik a 2013-as székesfehérvári Szent István-emlékév közös programjaira.