Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Honvéd Férfikar és a Magyar Állami Operaház megállapodása

február 7,2013

A Magyra Állami Operaház és  Honvéd Együttes között létrejött megállapodás értelmében, az Erkel Színház próbaüzeme alatt, a tavaszi évadban, a Honvéd Férfikar közreműködik az Erkel Színházban színpadra állított operákban. A megállapodás keretein belül a Honvéd Férfikar március hónapban az Operaházban áll színpadra, Erkel Ferenc:Bánk Bán című operájában.

Majd április és május hónapokban az Erkel Színház színpadán lesz látható-hallható a Honvéd Férfikar, Verdi: Aida és Don Carlos című operáiban. Közreműködnek továbbá Erkel Ferenc Hunyadijában is, melyet a tavalyi év folyamán hanghordozóra is rögzítettek, szintén a Honvéd Férfikar részvételével.