Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A Honvéd Férfikar és a Magyar Állami Operaház megállapodása

február 7,2013

A Magyra Állami Operaház és  Honvéd Együttes között létrejött megállapodás értelmében, az Erkel Színház próbaüzeme alatt, a tavaszi évadban, a Honvéd Férfikar közreműködik az Erkel Színházban színpadra állított operákban. A megállapodás keretein belül a Honvéd Férfikar március hónapban az Operaházban áll színpadra, Erkel Ferenc:Bánk Bán című operájában.

Majd április és május hónapokban az Erkel Színház színpadán lesz látható-hallható a Honvéd Férfikar, Verdi: Aida és Don Carlos című operáiban. Közreműködnek továbbá Erkel Ferenc Hunyadijában is, melyet a tavalyi év folyamán hanghordozóra is rögzítettek, szintén a Honvéd Férfikar részvételével.