Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaház színpadán

március 13,2013

Erkel Ferenc remekművében, a Bánk Bán című operában lép színpadra a Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaházban.
2013. márciusban összesen négy alkalommal, március 13, 16, 19 és 23-án működik közre a Férfikar az opera ősváltozatában. Az előadásokra
nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt.
A énekesek számára nagy élmény ismét ebben a műben szerepelni, hiszen a Bánk Bán filmben, 2002-ben szintén a Honvéd Férfikar énekelt.
Olyan művészek mellett tették ezt, mint Marton Éva, Rost Andrea, Kiss B. Attila, Sólyom-Nagy Sándor, Kováts Kolos és Gulyás Dénes.