Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaház színpadán

március 13,2013

Erkel Ferenc remekművében, a Bánk Bán című operában lép színpadra a Honvéd Férfikar a Magyar Állami Operaházban.
2013. márciusban összesen négy alkalommal, március 13, 16, 19 és 23-án működik közre a Férfikar az opera ősváltozatában. Az előadásokra
nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt.
A énekesek számára nagy élmény ismét ebben a műben szerepelni, hiszen a Bánk Bán filmben, 2002-ben szintén a Honvéd Férfikar énekelt.
Olyan művészek mellett tették ezt, mint Marton Éva, Rost Andrea, Kiss B. Attila, Sólyom-Nagy Sándor, Kováts Kolos és Gulyás Dénes.