Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Honvéd Táncszínház látványos sikere Pozsonyban

március 14,2013

2013. március 13-án nagy sikerrel lépett fel a Honvéd Táncszínház tánckara és zenekara a Pozsonyi Városi Színházban. A Folklór műsor keretében bemutatott produkció a Táncszínház különböző előadásaiból adott ízelítőt. A színpadon a Hegedős együttes önálló számokkal is bemutatkozott. Az est második részben a Lucnica táncegyüttes művészeit láthatta a közönség.

Az előadás a MOL és a Slovnaft közös rendezvényeként valósult meg, folytatva azt az együttműködést, amelynek keretében tavaly szeptember 5-én a Nemzeti Táncszínházban került sor a két együttes közös estjére. A pozsonyi előadáson jelen voltak Szlovákia vezető politikusai, így Ivan Gašparovič köztársasági elnök Miroslav Lajčák külügyminiszter és a kormány más tagjai, valamint a helyi magyar közösség vezetői közül mások mellett Bugár Béla és Berényi József.

Magyar részről: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Martonyi János külügyminiszter vett részt a rendezvényen. A műsor utáni fogadáson a gazdasági és a politikai elit több tagja megjelent, és sokan személyesen gratuláltak Zsuráfszky Zoltánnak, a Honvéd Együttes művészeti vezetőjének, az est koreográfusának.