Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Riederauer Richárd kitüntetése

március 18,2013

Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya és szólamvezetője, zeneszerző, 2013. március 15-i  nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Balogh Zoltán miniszter úrtól.  Riederauer Richárd nem csak a Honvéd Férfikar másodkarnagya és tagja is egyben, hanem kiváló zeneszerző,

hiszen az Erkel Színházban, az újbóli megnyitás alkalmából az általa írt balett, az „A jó és a rossz kertjéből” című darab volt látható-hallható, a Pécsi Balett előadásában.

Riederauer Richárd másodkarnagy

Riederauer Richárd másodkarnagy