Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Riederauer Richárd kitüntetése

március 18,2013

Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya és szólamvezetője, zeneszerző, 2013. március 15-i  nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Balogh Zoltán miniszter úrtól.  Riederauer Richárd nem csak a Honvéd Férfikar másodkarnagya és tagja is egyben, hanem kiváló zeneszerző,

hiszen az Erkel Színházban, az újbóli megnyitás alkalmából az általa írt balett, az “A jó és a rossz kertjéből” című darab volt látható-hallható, a Pécsi Balett előadásában.

Riederauer Richárd másodkarnagy

Riederauer Richárd másodkarnagy