Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Magyar Örökségdíjas a Honvéd Férfikar!

március 23,2013

Az 1999-es összegyüttesi kitüntetés után a patinás Honvéd Férfikar 2013. március 23.-án Magyar Örökség-díjban részesült. A megtisztelő kitüntetést a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vehette át

Strausz Kálmán, a Férfikar Liszt-díjas és immáron Magyar Örökség-díjas karnagya Tóthpál József úrtól. A Honvéd Férfikar büszkén vallja magát a Magyar Kulturális örökség egyedülálló részének. A díjazással kapcsolatban unikális, hogy a Honvéd Férfikar egyedülállóan, kétszeresen is megkapta ezt a megtisztelő kitüntetést. Az átadáson elhangzott laudáció letölthető itt.

Az Oklevél szövege:

„A Magyarországért Alapítvány kurátorai úgy határoztak,
jeles bizottságot kérnek fel arra a célra, hogy együtt munkálkodva
a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát létrehozzák.

A Magyar Örökség és Európa Egyesület által ezen szándék szellemében megerősített bizottság
2013. március huszonharmadikán a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében
kinyilvánítja, hogy az arra méltó
HONVÉD FÉRFIKAR EGYEDÜLÁLLÓ MŰVÉSZI TELJESÍTMÉNYE
magyar örökség, amiről ezen oklevél bizonyságot tesz.
A Honvéd Férfikar nevét az Aranykönyv őrzi.”

Fotó: Thaler Tamás

mod_meghivo_logos_13marc23

IMG_1166   IMG_1175

IMG_1184