Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Benyovszky táncjáték Kassán augusztus 10-én

június 21,2013

Print

2013. augusztus 10-én, Kassán – Európa Kulturális Fővárosában – Magyarország Kassai Főkonzulátusa szervezésében és támogatásában zajló programsorozat kiemelt programj a lesz a Ghymes együttes és a Honvéd Táncszínház nagyszabású fellépése. A produkció fővédnökei: Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere és MUDr. Richard Raši, PhD., MPH, Kassa város főpolgármestere.

BENYOVSZKY Kassán Időpont: 2013. augusztus 10. 19.00

Helyszín: Amfiteátrum, Kassa

Ghymes koncert

Honvéd Táncszínház: Benyovszky

Táncjáték Benyovszky Móric kalandos életéről

http://www.youtube.com/watch?v=Z70VTIjJfB0&feature=youtu.be

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas

A forgatókönyvet írta: Vincze Zsuzsa, díszlettervező: Tóth Kázmér

Zeneszerző és a dalversek írója: Szarka Tamás Kossuth-díjas

Benyovszky Móric: Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas / Zámbó István Junior Prima Díjas

A zenész-énekes főszerepében: Szarka Tamás

Hanszky Zsuzsanna: Fekete Zsuzsanna

Közreműködik: Honvéd Táncszínház (H); Železiar Népi Együttes (SK); Sziléziai “PATRIA” táncegyüttes (PL); Gabrhel együttes (CZ); valamint afrikai táncosok és felvidéki gyermekek

Jegyár: 3EUR Jegyek válthatók: www.ticketportal.sk, valamint a Csemadok területi választmányi irodáiban. A táncjáték szövege angol és szlovák nyelven feliratozott. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Az előadást rossz idő esetén is megtartjuk!

GHIMES_FEST_foto_K Ghymes (Szarka Gyula és Szarka Tamás)

Kovacs_Zambo_02 Fekete Zsuzsanna és Zámbó István

oberfrank_pal_web Oberfrank Pál

A3.indd