Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Benyovszky táncjáték Kassán augusztus 10-én

június 21,2013

Print

2013. augusztus 10-én, Kassán – Európa Kulturális Fővárosában – Magyarország Kassai Főkonzulátusa szervezésében és támogatásában zajló programsorozat kiemelt programj a lesz a Ghymes együttes és a Honvéd Táncszínház nagyszabású fellépése. A produkció fővédnökei: Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere és MUDr. Richard Raši, PhD., MPH, Kassa város főpolgármestere.

BENYOVSZKY Kassán Időpont: 2013. augusztus 10. 19.00

Helyszín: Amfiteátrum, Kassa

Ghymes koncert

Honvéd Táncszínház: Benyovszky

Táncjáték Benyovszky Móric kalandos életéről

http://www.youtube.com/watch?v=Z70VTIjJfB0&feature=youtu.be

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas

A forgatókönyvet írta: Vincze Zsuzsa, díszlettervező: Tóth Kázmér

Zeneszerző és a dalversek írója: Szarka Tamás Kossuth-díjas

Benyovszky Móric: Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas / Zámbó István Junior Prima Díjas

A zenész-énekes főszerepében: Szarka Tamás

Hanszky Zsuzsanna: Fekete Zsuzsanna

Közreműködik: Honvéd Táncszínház (H); Železiar Népi Együttes (SK); Sziléziai „PATRIA” táncegyüttes (PL); Gabrhel együttes (CZ); valamint afrikai táncosok és felvidéki gyermekek

Jegyár: 3EUR Jegyek válthatók: www.ticketportal.sk, valamint a Csemadok területi választmányi irodáiban. A táncjáték szövege angol és szlovák nyelven feliratozott. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Az előadást rossz idő esetén is megtartjuk!

GHIMES_FEST_foto_K Ghymes (Szarka Gyula és Szarka Tamás)

Kovacs_Zambo_02 Fekete Zsuzsanna és Zámbó István

oberfrank_pal_web Oberfrank Pál

A3.indd