Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Zsuráfszky Zoltán rendezése, az István a király rockopera óriási sikere

augusztus 26,2013

A Honvéd Együttes két nagy szabású fellépéssel zárta nyári előadásai sorát. Augusztus 20-án az államalapító Szent István ünnepén, a Csabai Nyár rendezvénysorozat fénypontjaként Békéscsaba megújult főterén a Békéscsabai Jókai Színház és a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel együttműködésben, Zsuráfszky Zoltán rendezésében közel 10 ezer fős nézősereg előtt aratott óriási sikert az István a király rockopera. Néhány nappal később, augusztus 25-én a Kolozsvári Magyar Napok záróeseményeként több mint 50 ezer ember énekelte együtt a Honvéd Táncszínház közreműködésével bemutatott rockoperát. Életre szóló élmény volt minden alkotónak-közreműködőnek!

IKfoter

IKtotal