Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Zsuráfszky Zoltán rendezése, az István a király rockopera óriási sikere

augusztus 26,2013

A Honvéd Együttes két nagy szabású fellépéssel zárta nyári előadásai sorát. Augusztus 20-án az államalapító Szent István ünnepén, a Csabai Nyár rendezvénysorozat fénypontjaként Békéscsaba megújult főterén a Békéscsabai Jókai Színház és a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel együttműködésben, Zsuráfszky Zoltán rendezésében közel 10 ezer fős nézősereg előtt aratott óriási sikert az István a király rockopera. Néhány nappal később, augusztus 25-én a Kolozsvári Magyar Napok záróeseményeként több mint 50 ezer ember énekelte együtt a Honvéd Táncszínház közreműködésével bemutatott rockoperát. Életre szóló élmény volt minden alkotónak-közreműködőnek!

IKfoter

IKtotal