Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Ismét elindul a Honvéd Férfikar bérlet-sorozata

szeptember 23,2013

A Honvéd Férfikar ebben az évadban is elindítja 3 részes budapesti bérlet-sorozatát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 19 órai kezdettel!

Az első koncert 2013. október 31-én lesz: Cherubini Requiemje kerül bemutatásra. Vezényel:Strausz Kálmán, Liszt-díjas karnagy, a Férfikar művészeti vezetője. Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar.

A második alkalomra 2014. február. 7-én kerül sor. A német romantika férfikari művei lesznek műsoron; vezényel: Matthias Brauer, a Párizsi Rádió Énekkarának karigazgatója. Közreműködik: Szilasi Alex, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett zongoraművész.

A harmadik koncert 2014. március 7-én lesz, amelynek keretében egy csodálatos válogatást hallhatnak a XX. és XXI. századi kortárs szerzők férfikari műveiből; vezényel: Riederauer Richárd, a Férfikar másodkarnagya.MTA(1)

A bérletek előrendelhetők, helyszíni átvétellel: ferfikar@honvedart.hu

A bérletek ára: 3500 Ft, koncertjegy egy alkalomra: 1500 Ft