Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Elhalasztott holnap – új bemutató!

szeptember 24,2013

Új bemutatóra készül a Honvéd Együttes Színészkara!

„Elhalasztott holnap” címmel látható október 3-án a Bethlen Téri Színházban Csizmadia Tibor rendezésében a Honvéd Együttes megújult Színészkarának új bemutatója. Eke Angéla, Fazakas Júlia, Simon Andrea, Ágoston Péter, Márkus Sándor és Marofka Mátyás előadásában az első világháború katonadalai, prózai és verses szövegei frappáns és látványos színpadi látomásként jelennek meg, miközben történetek rajzolódnak ki a toborzástól a harcokban átélt feszültségekig és a bajtársak elvesztéséig.

Az első világháború közel száz évvel ezelőtti kitörése hazánk történelmét és a személyes sorsokat is egyaránt befolyásolta. Továbbörökítődtek történetei, arcai, kép- és dalfoszlányai.

Virágos csákóm, Vágják az erdei utat, Ha felülök a fekete gőzösre…, Ellőtték a jobb karomat…,Ha majd egyszer mindnyájan visszajönnek. – Olyan dalok címei ezek, amelyek slágerré lettek, amelyeket több millióan énekeltek, a fronton harcolókra vagy az otthon maradottakra gondolva. Bár a háborúról szól, a dalgyűjtemény megpróbálja a groteszkebb, vidámabb oldalát is megmutatni ennek azt időszaknak. Nemes Takách Kata tervezte színpadi látványvilág hol a báb eszközeivel, hol koreográfiával, máskor filmbejátszásokkal vagy animációval teszi plasztikussá a dalokban megfogalmazott érzéseket, gondolatokat. Az egy órás műsor végére összeáll egy történet, amely méltóképpen idézi meg a helytállást, a féltést, a feszültségeket és az átélt örömöket is.

Elhalasztott holnap

…folyik piros vérem

dalszilánkok az első világháború idejéből

Bemutató: 2013. október 3-án 19.30 órakor a Bethlen Téri Színházban.baka_fotó

Előadják: Eke Angéla, Fazakas Júlia, Simon Andrea, Ágoston Péter, Márkus Sándor, Marofka Mátyás; Látvány: Nemes Takách Kata; Zenei vezető: Kiss Ferenc; Zenei munkatárs: Péterdi Péter; Korrepetitor: Lovas Gabriella; Koreográfus: Horváth Zsófia; Rendező: Csizmadia Tibor

További előadások: november 7., 2014. január 16., január 28.

Jegyár: 2000 Ft; Támogatói jegyár (VII. kerületi lakosok számára): 1600 Ft; Kedvezményes jegyár (diák, nyugdíjas): 1200 Ft

Az előadás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

JEGYINFO:

online: www.bethlenszinhaz.hu, www.jegy.hu;

személyesen: a színház pénztárában az előadások napján, az előadást megelőző egy órában.

telefonos előjegyzés: hétköznap 10.00-18.00 között +36 1 342 7163

CÍM: BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ 1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.; www.bethlenszinhaz.hu