Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Magyar táncházat tartott Udmurtföldön a Honvéd Együttes

október 27,2013

Moszkvában a Párhuzamos lépések – magyar és zsidó táncok címmel rendezett folklóresten is felléptek a társulat táncosai és zenészei Zsuráfszky Zoltán vezetésével.

A programokat a Balassi Intézet moszkvai Magyar Kulturális Intézete szervezte orosz partnerek közreműködésével.

Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője az MTI-nek elmondta, hogy finnugor ifjúsági néprajzi fesztiválon vettek részt a Moszkvától észak-keletre, a Vjatka és a Káma folyó alsó folyása között elterülő régióban. Egy rendkívül lelkes tánckutatóval találkoztak, és mindenütt nagy szeretettel fogadták őket. Az udmurtok nagyra tartják a rokonságot a magyarokkal – számolt be élményeiről Zsuráfszky Zoltán.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/21/06/Magyar_tanchazat_tartott_Udmurtfoldon_a_Honved_Egyuttes.aspx

 

udmurtfold  udmurt_templomfinoug1