Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Magyar táncházat tartott Udmurtföldön a Honvéd Együttes

október 27,2013

Moszkvában a Párhuzamos lépések – magyar és zsidó táncok címmel rendezett folklóresten is felléptek a társulat táncosai és zenészei Zsuráfszky Zoltán vezetésével.

A programokat a Balassi Intézet moszkvai Magyar Kulturális Intézete szervezte orosz partnerek közreműködésével.

Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője az MTI-nek elmondta, hogy finnugor ifjúsági néprajzi fesztiválon vettek részt a Moszkvától észak-keletre, a Vjatka és a Káma folyó alsó folyása között elterülő régióban. Egy rendkívül lelkes tánckutatóval találkoztak, és mindenütt nagy szeretettel fogadták őket. Az udmurtok nagyra tartják a rokonságot a magyarokkal – számolt be élményeiről Zsuráfszky Zoltán.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/21/06/Magyar_tanchazat_tartott_Udmurtfoldon_a_Honved_Egyuttes.aspx

 

udmurtfold  udmurt_templomfinoug1