Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Táncoló évszakok az Erkel Színházban

november 21,2013

Táncoló évszakok – Népszokásaink, jeles napjaink címmel a Söndörgő Együttes közreműködésével, Zsuráfszky Zoltán rendezésében december 17-én új előadással készül a Honvéd Táncszínház a felújított Erkel Színházban.

 

ERKEL SZÍNHÁZ – 2013. december 17. 19.00

Honvéd Táncszínház bemutatja

Táncoló évszakok

Népszokásaink, jeles napjaink

Közreműködik: a Honvéd Táncszínház és zenekara és a Söndörgő Együttes

Szólisták: Hajdú Sarolta Rege, Zámbó István Junior Prima-díja

Forgatókönyvíró, dramaturg: Vincze Zsuzsa

Zene: Kiss Ferenc, Árendás Péter és a Söndörgő Együttes

Tánczenei szerkesztő: Papp István Gázsa

Archív filmek: Sztanó Hédi

Asszisztensek: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Valach Gábor

Díszlet: Tóth Kázmér

Jelmez és a rendező munkatársa: Vincze Zsuzsa

Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész

A Honvéd Táncszínház produkciója hazánk soknemzetiségű népének hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait mutatja be.  A magyar népszokások mellett a délszláv, zsidó, sváb, cigány hagyományokból válogatott vidám, tréfás jelenetek, a lendületes táncok, a vérpezsdítő zenék egy dramatikus történet köré szövődnek: egy fiatal pár megtalálja és kinyitja a Garabonciás diák Bűvös könyvét; márpedig ha azt valaki kinyitja, egy csodálatos, rég letűnt világba kerül, s ott aztán megismerkedhet az akkori emberek életével, szokásaival, hagyományaival.

Műsorunkat főleg olyan fiataloknak ajánljuk, akik szórakoztató formában szeretnék megismerni a Kárpát-medencében együtt élő népek jeles napokhoz köthető szokásait, s bonyolult néprajzi könyvek helyett inkább „élő” képet szeretnének kapni a tavaszi és téli ünnepkör sokszínű hagyományairól.

 

Jegyár: 300 – 2500 Ft

Jegyvásárlás az Operaház és az Erkel Színház pénztáraiban.

www.opera.hu/erkeltancolo1.indd

Elérhetőség: Budapest VIII.ker. II.János Pál pápa tér 30.