Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Visszatekintés a Honvéd Férfikarral

január 1,2014

A 2013-as évet nagyon sok munkával és jelentős sikerekkel zárta a Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy vezetésével működő Honvéd Férfikar. Szinte minden hónapra jutott egy-egy új bemutató vagy kiemelkedő koncert a márciusban Magyar Örökség-díjban részesült kórus számára.

A Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház színpadán: Wagner: A BOLYGÓ HOLLANDI, Erkel Ferenc: BÁNK BÁN, Verdi: DON CARLOS, Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ és Kodály Zoltán: HÁRY JÁNOS című műveiben láthattuk a Honvéd Férfikart.

Október 19-én és 20-án a Honvéd Férfikar, a Budapesti Stúdió Kórus Egyesület, a Stilla Pectus Polgári Egyesület (Szlovákia), a Capella Cracoviensis (Lengyelország) és a Krakkói Zeneakadémia együttműködésével, nagy sikerrel mutatta be Krakkóban és Czestohowában LISZT FERENC: SZENT SZANISZLÓ oratórium-töredékek című művét.

A Honvéd Férfikar október 31-én indította el 3 részes budapesti bérlet-sorozatát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. A nyitóhangversenyen Cherubini Requiemje került bemutatásra az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével.

December 4-én SZENTESEN, a Református Nagytemplomban, majd december 6-án VÁRPALOTÁN, a Római Katolikus Templomban mutatta be nagy sikerrel a kórus „Adventus Domini” című adventi hangversenyét.

A Honvéd Férfikar életében reneszánsza van a színpadon előadott daraboknak. Az adventi időszakban a kórus a NEMZETI SZÍNHÁZ Honegger Johanna a máglyán című remekművében működött közre, amelyet Vidnyánszky Attila rendezésében 12 alkalommal láthatott a közönség december végéig Strausz Kálmán vezényletével.