Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Marót Viki és a Nova Kultúr a Honvéd Férfikarral

január 27,2014

Január 23-án a Művészetek Palotájában az MR2 Akusztik+ sorozat keretében tomboló telt ház előtt került sor a Marót Viki és Novai Gábor vezette Nova Kultúr Zenekar jubileumi koncertjére, amelynek vendége a Honvéd Férfikar volt.

A Honvéd Férfikar mindig nagy örömmel kacsint ki a komolyzene világából, a könnyedebb műfajok és a crossover felé. Több elismert előadóval ápol már-már hagyományosnak tekinthető együttműködést a könnyedebb műfajok világából is.

A Honvéd Férfikar – akiket ez alkalommal a másodkarnagy, Riederauer Richárd dirigált – nagy sikert aratott a telt házas koncerten. Az urak megújult külsővel álltak színpadra: ezen az estén mutatkozott be az új, modern és elegáns crossover formaruha, melyet ezentúl minden, nem díszruhát igénylő hangversenyen és koncerten viselni fognak a Férfikar tagjai.

Sok ismerős és népszerű szám csendült fel a Férfikar tolmácsolásában: R’ n R’ medley, Fűrész, Elvis – Medley, Szocreál – Medley, Nekem a Balaton a Riviéra, Meghalok, hogyha rám nézel, Casino twist, Tranzisztor kor hajnalán, Egy lány mondja el.

Marót Viki és a Novai Gábor vezette Nova Kultúr Zenekar 2003-as megalakulásakor egyedi jelenségként tűnt fel a magyar könnyűzenei palettán. Céljaként az elmúlt évtizedek tánczenéjének progresszív, de érthető és igényes formában történő interpretálását tűzte ki, s ezzel a retrospektív zenei műfajok úttörőjévé vált. Azóta a zenekar formabontó zenei világával és arculatával sajátos kultuszt teremtett, Marót Viki pedig a hazai könnyűzene ikonikus figurájává vált. Az öt nagylemezt és megszámlálhatatlan mennyiségű koncertet maga mögött tudó együttes mindmáig rendületlenül tolmácsolja a régi idők zenei világának pozitív üzenetét a jelenkor generációinak, mindig aktuális formában, újabb és újabb dalokon keresztül, s töretlenül hűséges mottójához: “a régmúlt értékeit felhasználva alkoss újat!”
Fennállásának tizedik évfordulója alkalmából a zenekar jócskán kibővült felállásban rendhagyó formátumú koncertet adott, összegezve az elmúlt tíz, tágabb értelemben véve hatvan évet.

MarotViki_foto

MarótViki_koncert_crossover