Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA – JANUÁR 22.

január 27,2014

A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN kora délután egy különleges helyszínen, a tavaly óta nemzeti intézményként működő Fővárosi NAGYCIRKUSZ ünnepi előadásán lépett fel a Honvéd Táncszínház.
Este 19 órától pedig a NEMZETI SZÍNHÁZ gálaestjén léptek fel a Honvéd Együttes művészei. Hagyományteremtő szándékkal január 22-én, szerdán a Magyar Kultúra Napján

a Nemzeti Intézmények együtt ünnepeltek a Nemzeti Színházban. A nagyszabású gálaesten a Honvéd Férfikar művészei Kodály Zoltán „Huszt” és a „Fölszállott a páva” című kórusműveit szólaltatták meg Strausz Kálmán vezényletével. A Honvéd Táncszínház táncosai Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető a nagy sikerű Szatmár című előadása látványos részletét táncolták. Mindkét „honvédos” produkciót hatalmas  ovációval fogadta a közönség.

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

A Honvéd Férfikar

cividale2