Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA – JANUÁR 22.

január 27,2014

A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN kora délután egy különleges helyszínen, a tavaly óta nemzeti intézményként működő Fővárosi NAGYCIRKUSZ ünnepi előadásán lépett fel a Honvéd Táncszínház.
Este 19 órától pedig a NEMZETI SZÍNHÁZ gálaestjén léptek fel a Honvéd Együttes művészei. Hagyományteremtő szándékkal január 22-én, szerdán a Magyar Kultúra Napján

a Nemzeti Intézmények együtt ünnepeltek a Nemzeti Színházban. A nagyszabású gálaesten a Honvéd Férfikar művészei Kodály Zoltán „Huszt” és a „Fölszállott a páva” című kórusműveit szólaltatták meg Strausz Kálmán vezényletével. A Honvéd Táncszínház táncosai Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető a nagy sikerű Szatmár című előadása látványos részletét táncolták. Mindkét „honvédos” produkciót hatalmas  ovációval fogadta a közönség.

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

A Honvéd Férfikar

cividale2