Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

MŰSORVÁLTOZÁS! Február 7-én a Honvéd Férfikar hangverseny-bérlet sorozatában

január 27,2014

HONVÉD FÉRFIKAR ÚJ HANGVERSENY-BÉRLETE – A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA DÍSZTERMÉBEN

Matthias Brauer vendégkarmesterünk betegsége miatt a Honvéd Férfikar hangversenybérlet-sorozata februári és márciusi koncertprogramja “helyet cserél”, így február 7-én 19 órától kortárs férfikari művek hallhatóak majd Riederauer Richárd vezényletével. Közreműködik: Szilasi Alex zongoraművész.

A bérlet-sorozat 3. koncertje, a “Német romantika férfikari művei” március 7-én kerül megrendezésre!

Február 7-én 19 óra: KORTÁRS FÉRFIKARI MŰVEK

A gazdag és változatos repertoárral rendelkező Honvéd Férfikar október 31-én egy különleges koncertélménnyel indította el budapesti hangversenybérlet-sorozatát, amelynek ezúttal a Magyar Tudományos Akadémia impozáns díszterme ad otthont. A zenei klasszicizmus egyik kimagasló képviselője, az olasz Luigi Cherubini D-moll Requiem-jét az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével a Honvéd Férfikar karnagya, Strausz Kálmán vezényelte.

Ahogy a Cherubini ritkán hallható műve, úgy február 7-én a sorozat második koncertje is emlékezetes estét ígér a zeneszerető közönségnek. Különleges kortárs férfikari művekkel folytatódik a Honvéd Férfikar nagy sikerű hangverseny-bérlet sorozata. A hazai kortárs zeneszerzés nagyjai: az Erkel-díjas Csemiczky Miklós és a Kossuth-díjas Vajda János művei mellett az amerikai Samuel Barber, az észt Arvo Pärt, az angol Benjamin Britten és a francia Francis Poulenc egy-egy, a hazai koncerttermekben ritkán hallható műve szerepel a programban. A hangversenyt Riederauer Richárd, a Honvéd férfikar másodkarnagya és szólamvezetője vezényli.

Jegyek a koncert előtt a helyszínen kaphatók, vagy helyszíni átvétellel a ferfikar@honvedart.hu foglalhatók. Jegyár: 1500 Ft

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében