Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Villámcsődület a Honvéd Táncszínházzal

február 26,2014

A Honvéd Táncszínház táncosai és zenészei miközben gőzerővel készülnek a márciusi új bemutatójukra, fel-fel tűnnek egy-egy szokatlan helyszínen is. Február 28-án, kedden a Budapesti Tavaszi Fesztivál sajttájékoztatóján lepték meg egy váratlan akcióval az újságírókat, majd csütörtökön a WestEnd City Center bevásárlóközpontban okoztak spontán csődületet Címer kiállítás megnyitóján.

Címer kiállítás a WestEnd Bevásárlóközpontban

Címer kiállítás a WestEnd Bevásárlóközpontban

Meglepetés a Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóján

Meglepetés a Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóján

leventevaradiphotography_facebook_1

Flashmob

Flashmob

Appelshoffer János és Papp István Gázsa készülődik

Appelshoffer János és Papp István Gázsa készülődik

Flashmob a WestEnd Bevásárlóközpontban

Flashmob a WestEnd Bevásárlóközpontban