Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

ÚJ BEMUTATÓ A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁLON

február 27,2014

Új bemutatóra készül a Honvéd Táncszínház és Zenekara! A Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes közös produkciójában Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető rendezésében március 24-én 19 órától, a Thália Színházban látható majd a NAPSZÉDÍTŐ/PÁVA-VARIÁCIÓK című új produkciónk.

pava_078

Az előadásról:

A magyar néptánc, a „Fölszállott a páva” című televíziós műsornak köszönhetően ismét nagy népszerűségnek örvend. A Honvéd Táncszínház művészei mindig is alkotó munkájuk alapjának tekintették az eredeti tánc- és zenei hagyományaink megismerését és bemutatását, s ez ma sincs másként. Műsorukkal olyan utazásra hívnak minket, amelynek során újra „felfedezhetjük” népművészetünk ragyogó viseleteit, népzenénk elbűvölő dallamait és táncaink utánozhatatlan virtuozitását.

A „páva” motívum a magyar népművészetben az örök szerelem jelképe; a műsor első részének tematikája e téma körül forog, míg a második részben Kodály Zoltán: Páva-variációk című művére készült táncköltemény kerül bemutatásra.

I. rész: Napszédítő

Zene: Kelemen László; Zenei szerkesztők: Papp István Gázsa, Szabó Dániel;

Énekes szólisták: Eredics-Fekete Zsuzsanna, Appelshoffer Jánor;

Táncos asszisztensek: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Sánta Gergő, Tompa Attila, Tókos Attila, Valach Gábor, Zámbó István; a matyó táncanyagot betanították: Ágfalvai György és Lévay Andrea m.v.

Koreográfusok: Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán

II. rész: Páva-variációk

Zene: Kodály Zoltán Páva-variációk című műve (hangfelvételről)

Művészeti munkatárs: Vincze Zsuzsa

Koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

 

honved_pava_web2Előadja a Honvéd Táncszínház és Zenekara

Díszlet: Tóth Kázmér

Szcenika: Kovács Gerzson Péter

Jelmez: Vincze Zsuzsa

Rendező: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Jegyek a helyszínen és a http://tavaszifesztival.jegy.hu/  honlapon keresztül vásárolhatók.

 

 

 

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Sok-sok programmal, a közbtf_2014kedvelt régi helyszínek mellett új művészeti színtereket is bevonó, széles közönségérdeklődésre számító kínálattal jelentkezik 2014-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A folyamatosan bővülő programban fantasztikus énekesekkel, operaritkaságokkal, kivételes kisugárzású előadóművészekkel és mágikus erejű táncelőadásokkal találkozhatnak. A fesztiválattrakciókra már most érdemes jegyet váltani. www.btf.hu