Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

NÉMET ROMANTIKUS MŰVEK A HONVÉD FÉRFIKARRAL

február 28,2014

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

Március 7-én 19 órától a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a német romantika legszebb férfikari műveit hallhatjuk a Honvéd Férfikar hangverseny-bérlet sorozata záró-koncertjén, amely reméljük, emlékezetes estét ígér a zeneszerető közönségnek. Schubert, Schumann, Mendelssohn, Rheinberger, Reger, Bruckner művei szerepelnek a közel 70 perces programban.

A hangversenyt Strausz Kálmán, a Honvéd Férfikar Liszt-díjas karnagya és Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya és szólamvezetője vezényli.

A koncerten Szilasi Alex zongoraművészt is hallhatjuk a kórus műsorához illő szólódarabokkal: Brahms, Thalberg, Moscheles, Henselt, Mendelssohn, Liszt és Chopin művei csendülnek majd fel.

Jegyek a helyszínen kaphatók. Jegyár: 1500 Ft

Szilasi Alex zongoraművész

Szilasi Alex zongoraművész

Strausz Kálmán karigazgató

Strausz Kálmán karigazgató

Riederauer Richárd

Riederauer Richárd