Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

NÉMET ROMANTIKUS MŰVEK A HONVÉD FÉRFIKARRAL

február 28,2014

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

A Honvéd Férfikar az MTA Dísztermében

Március 7-én 19 órától a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a német romantika legszebb férfikari műveit hallhatjuk a Honvéd Férfikar hangverseny-bérlet sorozata záró-koncertjén, amely reméljük, emlékezetes estét ígér a zeneszerető közönségnek. Schubert, Schumann, Mendelssohn, Rheinberger, Reger, Bruckner művei szerepelnek a közel 70 perces programban.

A hangversenyt Strausz Kálmán, a Honvéd Férfikar Liszt-díjas karnagya és Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar másodkarnagya és szólamvezetője vezényli.

A koncerten Szilasi Alex zongoraművészt is hallhatjuk a kórus műsorához illő szólódarabokkal: Brahms, Thalberg, Moscheles, Henselt, Mendelssohn, Liszt és Chopin művei csendülnek majd fel.

Jegyek a helyszínen kaphatók. Jegyár: 1500 Ft

Szilasi Alex zongoraművész

Szilasi Alex zongoraművész

Strausz Kálmán karigazgató

Strausz Kálmán karigazgató

Riederauer Richárd

Riederauer Richárd