Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Köszönet a közönségnek – tapsvihar a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

március 26,2014

Március 22-én, szombaton télkergető-tavaszköszöntő táncos forgataggal – a Honvéd Táncszínház és Zenekara, a Hegedős Együttes közreműködésével – indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál szabadtéri rendezvényeinek sora. Majd március 24-én a Thália Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes közös produkciójában fergeteges sikerrel mutatkozott be Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető új rendezése, a NAPSZÉDÍTŐ/PÁVA-VARIÁCIÓK című két részes produkció. A műsor első részében, a „Napszédítő”-ben, egy különleges utazás részesei lehettünk, amelyben felfedezhettük népművészetünk ragyogó viseleteit, népzenénk elbűvölő dallamait és táncaink utánozhatatlan virtuozitását, míg a második részben Kodály Zoltán: „Páva-variációk” című művére készült tánckölteményt láthattuk. A közönség tapsa és ovációja mellett külön öröm és megtiszteltetés volt az együttes számára, hogy Kodály Zoltánné Péczely Sarolta is megtisztelte jelenlétével a bemutatót.

nap_089nap_154nap_085   pava112  Páva-variációk nap_048nap_129nap_181nap_025btf_2014