Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Köszönet a közönségnek – tapsvihar a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

március 26,2014

Március 22-én, szombaton télkergető-tavaszköszöntő táncos forgataggal – a Honvéd Táncszínház és Zenekara, a Hegedős Együttes közreműködésével – indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál szabadtéri rendezvényeinek sora. Majd március 24-én a Thália Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes közös produkciójában fergeteges sikerrel mutatkozott be Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető új rendezése, a NAPSZÉDÍTŐ/PÁVA-VARIÁCIÓK című két részes produkció. A műsor első részében, a „Napszédítő”-ben, egy különleges utazás részesei lehettünk, amelyben felfedezhettük népművészetünk ragyogó viseleteit, népzenénk elbűvölő dallamait és táncaink utánozhatatlan virtuozitását, míg a második részben Kodály Zoltán: „Páva-variációk” című művére készült tánckölteményt láthattuk. A közönség tapsa és ovációja mellett külön öröm és megtiszteltetés volt az együttes számára, hogy Kodály Zoltánné Péczely Sarolta is megtisztelte jelenlétével a bemutatót.

nap_089nap_154nap_085   pava112  Páva-variációk nap_048nap_129nap_181nap_025btf_2014