Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Zsuráfszky Zoltán a Fölszállott a páva majd a XXVI. Zalai Kamaratánc Fesztivál zsűrijében

április 27,2014

A közelmúltban ért véget a Duna Televízió nagy sikerű tehetségkutató műsora, a FÖLSZÁLLOTT A PÁVA, amelyben Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője is a zsűri tagja volt.

A Fölszállott a páva zsűrije

„A zsűrizést tartják a leghálásabb feladatnak egy versenyben, pedig egyáltalán nem könnyű értékes kritikával illetni a produkciókat. Erről mesélt Zsuráfszky Zoltán, aki a néptáncos szakma egyik legtapasztaltabb mestere.” http://www.mediaklikk.hu/2014/04/24/ez-megiscsak-egy-verseny-beszelgetes-zsurafszky-zoltannal/

 

 

Április 25-27-ig huszonhatodik alkalommal rendezték meg néptánc szakma egyik legfontosabb seregszemléjét, a ZALAI KAMARATÁNC FESZTIVÁLT a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek táncegyüttesek. A huszonnyolc csapat autentikus folklór és táncszínházi kategóriában mérhette össze tehetségét.

A fesztiválon többek között koreográfusi, együttesi, táncos-előadói és zenei nívódíjakat adtak át, valamint kategóriánként három fokozat alapján is jutalmazták az együtteseket. Ezeket egy öttagú szakmai zsűri ítélte oda, amelynek elnöke Zsuráfszky Zoltán volt.

http://zaol.hu/zalaegerszeg/Elkezdodott-a-kamaratanc-fesztival-1618168

http://www.youtube.com/watch?v=TcOvy1MQX4w

zsura_ugros_mtva