Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Zsuráfszky Zoltán a Fölszállott a páva majd a XXVI. Zalai Kamaratánc Fesztivál zsűrijében

április 27,2014

A közelmúltban ért véget a Duna Televízió nagy sikerű tehetségkutató műsora, a FÖLSZÁLLOTT A PÁVA, amelyben Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője is a zsűri tagja volt.

A Fölszállott a páva zsűrije

„A zsűrizést tartják a leghálásabb feladatnak egy versenyben, pedig egyáltalán nem könnyű értékes kritikával illetni a produkciókat. Erről mesélt Zsuráfszky Zoltán, aki a néptáncos szakma egyik legtapasztaltabb mestere.” http://www.mediaklikk.hu/2014/04/24/ez-megiscsak-egy-verseny-beszelgetes-zsurafszky-zoltannal/

 

 

Április 25-27-ig huszonhatodik alkalommal rendezték meg néptánc szakma egyik legfontosabb seregszemléjét, a ZALAI KAMARATÁNC FESZTIVÁLT a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek táncegyüttesek. A huszonnyolc csapat autentikus folklór és táncszínházi kategóriában mérhette össze tehetségét.

A fesztiválon többek között koreográfusi, együttesi, táncos-előadói és zenei nívódíjakat adtak át, valamint kategóriánként három fokozat alapján is jutalmazták az együtteseket. Ezeket egy öttagú szakmai zsűri ítélte oda, amelynek elnöke Zsuráfszky Zoltán volt.

http://zaol.hu/zalaegerszeg/Elkezdodott-a-kamaratanc-fesztival-1618168

http://www.youtube.com/watch?v=TcOvy1MQX4w

zsura_ugros_mtva