Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Ismét megjelent a TÁNCMŰVÉSZET folyóirat

április 30,2014

Április 29-én, a TÁNC VILÁGNAPJÁN négy év szünet után ismét megjelent a TÁNCMŰVÉSZET, a magyarországi táncágazatok művészeti és szakmai közéleti folyóirata. Az 1951-ben indított, több kényszerszünetet is megélt lap a Honvéd Együttes kiadásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és táncszakmai összefogásával jelenhetett meg ismét. A Tanácsadó Testület elnöke Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora. A Táncművészet folyóirat nyilvános bemutatkozására a Tánc Világnapja alkalmából, a Művészetek Palotájában rendezett sajtótájékoztatón került sor, ahol Bolvári-Takács Gábor, a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatója, a Táncművészet folyóirat lapigazgatója, és Péli Nagy Kata főszerkesztő mutatta be a megújult folyóiratot.

A sajtótájékoztatót megtisztelték jelenlétükkel a folyóirat 1951-es alapító szerkesztőbizottsági tagjai: Losonczi Ágnes, Roboz Ágnes és Vitányi Iván is.

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/tartalomkezelo/tartalom/aprilis-29-a-tanc-vilagnapja

Címlap: XLII. évf. I. szám

Címlap: XLII. évf. I. szám