Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Ismét megjelent a TÁNCMŰVÉSZET folyóirat

április 30,2014

Április 29-én, a TÁNC VILÁGNAPJÁN négy év szünet után ismét megjelent a TÁNCMŰVÉSZET, a magyarországi táncágazatok művészeti és szakmai közéleti folyóirata. Az 1951-ben indított, több kényszerszünetet is megélt lap a Honvéd Együttes kiadásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és táncszakmai összefogásával jelenhetett meg ismét. A Tanácsadó Testület elnöke Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora. A Táncművészet folyóirat nyilvános bemutatkozására a Tánc Világnapja alkalmából, a Művészetek Palotájában rendezett sajtótájékoztatón került sor, ahol Bolvári-Takács Gábor, a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatója, a Táncművészet folyóirat lapigazgatója, és Péli Nagy Kata főszerkesztő mutatta be a megújult folyóiratot.

A sajtótájékoztatót megtisztelték jelenlétükkel a folyóirat 1951-es alapító szerkesztőbizottsági tagjai: Losonczi Ágnes, Roboz Ágnes és Vitányi Iván is.

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/tartalomkezelo/tartalom/aprilis-29-a-tanc-vilagnapja

Címlap: XLII. évf. I. szám

Címlap: XLII. évf. I. szám