Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

TÓKOS ATTILA – az évad legjobb férfi táncművésze!

május 1,2014

Április 29-én, a Művészetek Palotájában a Tánc Világnapja tiszteletére megrendezett gálaesten adták a Magyar Táncművészek Szövetsége díjait. TÓKOS ATTILA, a Honvéd Táncszínház táncos szólistája néptánc kategóriában AZ ÉVAD LEGJOBB FÉRFI TÁNCMŰVÉSZE-DÍJAT vehette át.

„Az évad legjobb alkotója-díjat” két kiváló, a Honvéd Táncszínház műsoraiban is gyakorta közreműködő alkotó, Foltin Jolán és Kovács Gerzson Péter, „A Táncművészetért-díjat” Dusa Gábor, a Honvéd Táncszínház előadásait is évek óta megörökítő fotográfus vehette át.  Ezúton szeretettel gratulálunk valamennyi díjazottnak és további sikereket kívánTokosAttila_pavaunk!hp12_035(1)