Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

TÓKOS ATTILA – az évad legjobb férfi táncművésze!

május 1,2014

Április 29-én, a Művészetek Palotájában a Tánc Világnapja tiszteletére megrendezett gálaesten adták a Magyar Táncművészek Szövetsége díjait. TÓKOS ATTILA, a Honvéd Táncszínház táncos szólistája néptánc kategóriában AZ ÉVAD LEGJOBB FÉRFI TÁNCMŰVÉSZE-DÍJAT vehette át.

„Az évad legjobb alkotója-díjat” két kiváló, a Honvéd Táncszínház műsoraiban is gyakorta közreműködő alkotó, Foltin Jolán és Kovács Gerzson Péter, „A Táncművészetért-díjat” Dusa Gábor, a Honvéd Táncszínház előadásait is évek óta megörökítő fotográfus vehette át.  Ezúton szeretettel gratulálunk valamennyi díjazottnak és további sikereket kívánTokosAttila_pavaunk!hp12_035(1)