Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A HONVÉD TÁNCSZÍNHÁZ ISMÉT MEGHÓDÍTOTTA A „KIRÁLYNÉK VÁROSÁT”

május 11,2014

Május 10-én, szombaton a nagy múltú, immáron 23. Gizella Napokon – „A katonák köszöntik Veszprémet” nevű rendezvényen – a veszprémi vár szabadtéri színpada előtt ismét tomboló taps fogadta a Honvéd Táncszínház táncosait, akik ezúttal Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető fergeteges folklór-összeállításával örvendeztették meg a veszprémieket.

A közönséget dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte.

tyupi_gergő

Zámbó István és Sánta Gergő a fellépésre várva

http://www.honvedelem.hu/cikk/44027_kolcsonos_buszktancvpeseg