Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A HONVÉD TÁNCSZÍNHÁZ ISMÉT MEGHÓDÍTOTTA A „KIRÁLYNÉK VÁROSÁT”

május 11,2014

Május 10-én, szombaton a nagy múltú, immáron 23. Gizella Napokon – „A katonák köszöntik Veszprémet” nevű rendezvényen – a veszprémi vár szabadtéri színpada előtt ismét tomboló taps fogadta a Honvéd Táncszínház táncosait, akik ezúttal Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető fergeteges folklór-összeállításával örvendeztették meg a veszprémieket.

A közönséget dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte.

tyupi_gergő

Zámbó István és Sánta Gergő a fellépésre várva

http://www.honvedelem.hu/cikk/44027_kolcsonos_buszktancvpeseg