Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Táncosaink a Budapesti Nyári Fesztivál sajtótájékoztatóján

május 14,2014

„Shakespeare-minifesztivállal, színházi szemlével, szabadtéri Carmen-bemutatóval, Dózsa Györgyről szóló táncjátékkal és számos koncerttel várja vendégeit a június 13-án kezdődő Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon.”

A fesztivál május 14-i sajtótájékoztatóján, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető tájékoztatta a részvevőket a megújult formában készülő „Székely Dózsa György” című előadásról, amely augusztus 22-én látható majd a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Novák Péter főszereplésével bemutatott darabról Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus úgy fogalmazott: „a szerelmes, mélyen hívő és vívódó Dózsát szeretnénk megmutatni”.

A zsúfolásig megtelt Budapest állóhajón Novák Péter és táncosaink egy rövid jelenetet is bemutattak a sajtótájékoztató résztvevőinek.

A fesztivál gazdag programkínálatában különleges szabadtéri csemegének ígérkezik július 4-én és július 6-án Bizet Carmenje a Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színházközös produkciójában, melyet az Operaház társulata és zenekara mutat be  Oberfrank Pál új rendezésében, Rinat Shaham (Carmen) és Kiss B. Atilla (Don José) fellépésével és a Honvéd Férfikar közreműködésével.

Bán Teodóra a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Bán Teodóra a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

 

tanc2

Táncosaink a sajtótájékoztatón

Táncosaink a sajtótájékoztatón

 

 

 

Zsuráfszky Zoltán

Zsuráfszky Zoltán