Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Világfalu a Honvéd Táncszínházzal

május 23,2014

A IV. Magyar Világtalálkozó három napos kiemelt rendezvénye és egyben záróeseménye, a Világfalu május 23-25. között látogatható a Syma Rendezvényközpontban. A több mint ötezer négyzetméteren felépülő Világfalu a magyar-magyar együttműködéseket, s más népek, nemzetek közötti kapcsolatépítést szorgalmazza. A mintegy 140 társklubbal rendelkező civilhálózat, a Panoráma Világklub szervezésében megvalósuló nagy szabású esemény megnyitójára május 23-án pénteken, 11 órakor kerül sor a Honvéd Táncszínház és Zenekara közreműködésével.

Bővebb információ: www.vilagtalalkozo.huvilagfalu

 

vilagfalu2