Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Világfalu a Honvéd Táncszínházzal

május 23,2014

A IV. Magyar Világtalálkozó három napos kiemelt rendezvénye és egyben záróeseménye, a Világfalu május 23-25. között látogatható a Syma Rendezvényközpontban. A több mint ötezer négyzetméteren felépülő Világfalu a magyar-magyar együttműködéseket, s más népek, nemzetek közötti kapcsolatépítést szorgalmazza. A mintegy 140 társklubbal rendelkező civilhálózat, a Panoráma Világklub szervezésében megvalósuló nagy szabású esemény megnyitójára május 23-án pénteken, 11 órakor kerül sor a Honvéd Táncszínház és Zenekara közreműködésével.

Bővebb információ: www.vilagtalalkozo.huvilagfalu

 

vilagfalu2