Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A Honvéd Férfikar a Carmenben

július 3,2014

Július 4-én és 6-án a Honvéd Férfikar közreműködésével Bizet világhírű darabja, a CARMEN bemutatójára kerül sor a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az Oberfrank Pál rendezte Bizet-operában Carment, a haifia születésű Rinat Shaham, a világ egyik legkeresettebb opera-énekesnője alakítja.

Rinat Shaham8_wRinat Shahammal készül interjú a mellékelt linken olvasható: http://szabadter.hu/hirek/item/1767-carmen-egy%C3%A9nis%C3%A9ge-az-eny%C3%A9m-is.html#.U7U3vLFeUok

A produkció a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködése során született meg, felelevenítve azt a régi, a múlt század második felében is élt hagyományt, hogy a margitszigeti színpad az Operaház nyári játszóhelye is egyben.

A nyári bemutatót követően az Erkel Színházban látható majd a produkció.

 

carmen carmen2 carmen3