Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Gyerekeknek

november 27,2011

A Honvéd Táncszínház repertoárjának elengedhetetlen részét képezik a gyerekdarabok. Ebben az évadban sem kell nélkülöznünk az évek óta hatalmas sikerrel játszott produkciókat. A Keszthelyi Táncpanorámát is a Csipkerózsika nyitotta.
Keszthelyen, a Balaton Színházban ötszáz gyerek tombolt az előadás végén. A Zsuráfszky Zoltán koreografált és rendezte évek óta játszottCsipkerózsika sikere töretlen. Az ősz folyamán október 5-én és november 14-én is látható lesz a Nemzeti Táncszínházban. Egy másik klasszikus ugyanott, október 2-án a Ludas Matyi. Itt a megszokottnál színesebb-tarkább a környezet: ha lúd, legyen szerelmes, és Döbrögi is kap maga mellé méltó társat, egy hataloméhes, kapzsi feleség személyében (koreográfus-rendező: Novák Ferenc).
A MOM Művelődési Központ fogadja november 18-án a Zene-bona, szana-szét című előadást, amelyben Fecske Csaba, Kiss Anna, Kiss Benedek, Kiss Dénes,
Kukorelly Endre, Oravecz Imre, Tóth Krisztina gyerekeknek szántversei elevenednek meg tánccalés sok humorral, Novák Eszter rendezésében.