Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Erdélyben is nagy sikerrel mutatkozott be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes!

július 21,2014

A Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központ és a Csiky Gergely Állami Színház szervezésében július 16-án, szerdán a Temesvári Operában mutathattuk be nagy sikerrel a Dózsa évforduló alkalmából a „Székely Dózsa György” című táncjátékot. Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus látványos és magával ragadó táncjátékát álló tapsvihar és telt ház fogadta.

0004_SzekelyVagta2014_JakabAdam_SzekelyDozsaGyorgy

 

500 évvel halála után, a híres dálnoki nemesre, Dózsa Györgyre emlékeztek a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Óriáspince-tetőn,a Székely Vágtán is, ahol sok ezres tömeg fogadta az együttest. A lovas-esemény kulturális műsorát a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES (volt Honvéd Táncszínház) Székely Dózsa György c. táncjátéka koronázta meg. A produkcióhoz ezúttal csatlakozott a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, a Szilaj Hagyományőrző Egyesület, a Barabás és a Vadon Lovarda lovasai is. Fantasztikus élmény volt!

0003_SzekelyVagta2014_JakabAdam_SzekelyDozsaGyorgy0015_szekely vagta 2014_Santa Istvan_Dozsa Gyorgy0007_szekely_vagta_2014_gyuri_Mathe_Zoltan

0031_szekely vagta 2014_Santa Istvan_Dozsa Gyorgy