Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Erdélyben is nagy sikerrel mutatkozott be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes!

július 21,2014

A Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központ és a Csiky Gergely Állami Színház szervezésében július 16-án, szerdán a Temesvári Operában mutathattuk be nagy sikerrel a Dózsa évforduló alkalmából a „Székely Dózsa György” című táncjátékot. Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus látványos és magával ragadó táncjátékát álló tapsvihar és telt ház fogadta.

0004_SzekelyVagta2014_JakabAdam_SzekelyDozsaGyorgy

 

500 évvel halála után, a híres dálnoki nemesre, Dózsa Györgyre emlékeztek a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Óriáspince-tetőn,a Székely Vágtán is, ahol sok ezres tömeg fogadta az együttest. A lovas-esemény kulturális műsorát a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES (volt Honvéd Táncszínház) Székely Dózsa György c. táncjátéka koronázta meg. A produkcióhoz ezúttal csatlakozott a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, a Szilaj Hagyományőrző Egyesület, a Barabás és a Vadon Lovarda lovasai is. Fantasztikus élmény volt!

0003_SzekelyVagta2014_JakabAdam_SzekelyDozsaGyorgy0015_szekely vagta 2014_Santa Istvan_Dozsa Gyorgy0007_szekely_vagta_2014_gyuri_Mathe_Zoltan

0031_szekely vagta 2014_Santa Istvan_Dozsa Gyorgy