Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Tűztánc a Honvéd Táncszínházzal

november 27,2011

Különleges ősbemutató – egyszerre koncert és tánc-show – részese lesz a Honvéd Táncszínház június 24-én este a Clark Ádám téren.


A TűzTánc kultúrák és stílusok találkozásaként magyar népzenei motívumokban és afrikai ritmusokban egyaránt gazdag. A zenei anyag szerzői, egyben a produkció szólistái – a könnyűzenei életből jól ismert Bársony Bálint és Németh Gábor „Némo” –  Bognár Szilvia népdalénekessel és a Honvéd Táncszínházzal kiegészülve a Kárpát-medencei népzenéből és tánckultúrából sokat merítő, modern hangzású produkcióval mutatkoznak be. A koncerten egyedülálló módon afrikai vokál, kortárs táncművész (Gulyás Anna) és tűzzsonglőrök együtt lépnek fel.

Az est koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője.

A program este fél 10-kor kezdődik.

Ízelítő itt!