Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Tűztánc a Honvéd Táncszínházzal

november 27,2011

Különleges ősbemutató – egyszerre koncert és tánc-show – részese lesz a Honvéd Táncszínház június 24-én este a Clark Ádám téren.


A TűzTánc kultúrák és stílusok találkozásaként magyar népzenei motívumokban és afrikai ritmusokban egyaránt gazdag. A zenei anyag szerzői, egyben a produkció szólistái – a könnyűzenei életből jól ismert Bársony Bálint és Németh Gábor „Némo” –  Bognár Szilvia népdalénekessel és a Honvéd Táncszínházzal kiegészülve a Kárpát-medencei népzenéből és tánckultúrából sokat merítő, modern hangzású produkcióval mutatkoznak be. A koncerten egyedülálló módon afrikai vokál, kortárs táncművész (Gulyás Anna) és tűzzsonglőrök együtt lépnek fel.

Az est koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője.

A program este fél 10-kor kezdődik.

Ízelítő itt!