Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

ERŐS ÉVADKEZDÉS A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTESBEN

október 13,2014

A nyári fellépéseket követően az új évadot is rendkívüli intenzitással kezdte ZSURÁFSZKY ZOLTÁN művészeti vezető társulata, a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES. Az évad első három hetében 7 (!) különböző produkció is látható volt tánckarunk és zenekarunk előadásában.

Kalotaszeg

Kalotaszeg

Szeptember 19-én miután Keszthely főterét szabadtéri táncteremmé varázsolta az együttes, este a Balaton Színházban a Keszthelyi Táncpanoráma keretében a „Táncoló tavasz” című produkcióval arattak nagy sikert. (http://zaol.hu/keszthely/keszthelyi-tancpanorama-a-kozonseg-is-tancra-perdulhetett-1648291)

Budapesten a Művészetek Palotájában szeptember 26-án a „Napszédítő/Páva-variációknak”, majd 28-án „A Tenkes kapitánya” című előadásnak örülhetett a közönség. Október 5-én már a VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó záróeseményeként a „MONARCHIA – Népek tánczai” című produkcióval lépett nagy sikerrel az együttes. A Nemzeti Táncszínház és a 29. Spar Nemzetközi Maraton szervezésében október 11-én a „Kalotaszeg” című előadás, és az előadást követő táncház aratott nagy sikert a Hagyományok Házában.

A „Tündérmesét” a gödöllői gyerekek, a „Csipkerózsikát” pedig október 12-én a Terézvárosi Búcsú közönsége láthatta.

Kalotaszeg_táncház

Kalotaszeg_táncház

Csipkerózsika Terézvárosban

Csipkerózsika Terézvárosban

Közönségünk :-)

Közönségünk 🙂

Csipkerózsika Terézvárosban

Csipkerózsika Terézvárosban