Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

ERŐS ÉVADKEZDÉS A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTESBEN

október 13,2014

A nyári fellépéseket követően az új évadot is rendkívüli intenzitással kezdte ZSURÁFSZKY ZOLTÁN művészeti vezető társulata, a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES. Az évad első három hetében 7 (!) különböző produkció is látható volt tánckarunk és zenekarunk előadásában.

Kalotaszeg

Kalotaszeg

Szeptember 19-én miután Keszthely főterét szabadtéri táncteremmé varázsolta az együttes, este a Balaton Színházban a Keszthelyi Táncpanoráma keretében a „Táncoló tavasz” című produkcióval arattak nagy sikert. (http://zaol.hu/keszthely/keszthelyi-tancpanorama-a-kozonseg-is-tancra-perdulhetett-1648291)

Budapesten a Művészetek Palotájában szeptember 26-án a „Napszédítő/Páva-variációknak”, majd 28-án „A Tenkes kapitánya” című előadásnak örülhetett a közönség. Október 5-én már a VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó záróeseményeként a „MONARCHIA – Népek tánczai” című produkcióval lépett nagy sikerrel az együttes. A Nemzeti Táncszínház és a 29. Spar Nemzetközi Maraton szervezésében október 11-én a „Kalotaszeg” című előadás, és az előadást követő táncház aratott nagy sikert a Hagyományok Házában.

A „Tündérmesét” a gödöllői gyerekek, a „Csipkerózsikát” pedig október 12-én a Terézvárosi Búcsú közönsége láthatta.

Kalotaszeg_táncház

Kalotaszeg_táncház

Csipkerózsika Terézvárosban

Csipkerózsika Terézvárosban

Közönségünk :-)

Közönségünk 🙂

Csipkerózsika Terézvárosban

Csipkerózsika Terézvárosban