Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Vendégjáték a lembergi Operaházban

november 27,2011

A Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa meghívására Lembergben (Lwow) aratott óriási sikert a Honvéd Táncszínház és zenekara.


A június 11-i Operaházi előadáson ezren ünnepelték a Monarchia c. táncszínházi produkciót. A műsor első felében a Honvéd Táncszínház – folkzenekara, valamint Szalai Antal prímás és zenekara kíséretében – az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásait, virtuóz táncait, gazdag viselet-kultúráját, máig kiapadhatatlan folklórkincsét mutatta be, felvillantva a főúri báli élet egyes pillanatait. A második részben a kor művészeti alkotásainak – Munkácsi, Csontváry – segítségével „filmszerű” életképekkel, táncszínházzá varázsolták történelmünk e sokat vitatott időszakát.

 

„Reméljük, hogy a közép-európai hagyományos kultúrák felbecsülhetetlen értékei felhívják a figyelmet arra is, hogy az együtt élő népek csak egymás (múltban gyökerező) kultúrájának megismerésével és tiszteletben tartásával indulhatnak a közös jövő felé.”

(Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője)

 

Az ukrajnai vendégszereplés várhatóan szeptember elején folytatódik Ungváron.