Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A ZENEAKADÉMIÁTÓL SZENTPÉTERVÁRIG

október 14,2014

Folyamatos próbákkal és emlékezetes fellépésekkel kezdte az új évadot a Honvéd Férfikar. A kórus szeptember 16-án az Óbudai Danubia Zenekar „Íme az ember” című sorozatának nyitókoncertjén közreműködött a ZENEAKADÉMIÁN. A nagy sikerű hangversenyen a Honvéd Férfikar és Balczó Péter közreműködésével, Vásáry Tamás előadásában, majd vezényletével hangzott el Liszt h-moll szonátája és Faust-szimfóniája. http://www.prae.hu/index.php?route=article%2Farticle&aid=7732

zak1  zak2

Október 9-én SZENTPÉTERVÁRON, az Alekszandrinszkij Színházban megrendezett Nemzetközi Színházi Fesztiválon aratott zajos sikert a Nemzeti Színház és közreműködőként a Honvéd Férfikar Claudel-Honegger: Johanna a máglyán című különleges drámájával, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében.

szentpetervar_sz2

szentpetervar_szinhaz