Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A ZENEAKADÉMIÁTÓL SZENTPÉTERVÁRIG

október 14,2014

Folyamatos próbákkal és emlékezetes fellépésekkel kezdte az új évadot a Honvéd Férfikar. A kórus szeptember 16-án az Óbudai Danubia Zenekar „Íme az ember” című sorozatának nyitókoncertjén közreműködött a ZENEAKADÉMIÁN. A nagy sikerű hangversenyen a Honvéd Férfikar és Balczó Péter közreműködésével, Vásáry Tamás előadásában, majd vezényletével hangzott el Liszt h-moll szonátája és Faust-szimfóniája. http://www.prae.hu/index.php?route=article%2Farticle&aid=7732

zak1  zak2

Október 9-én SZENTPÉTERVÁRON, az Alekszandrinszkij Színházban megrendezett Nemzetközi Színházi Fesztiválon aratott zajos sikert a Nemzeti Színház és közreműködőként a Honvéd Férfikar Claudel-Honegger: Johanna a máglyán című különleges drámájával, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében.

szentpetervar_sz2

szentpetervar_szinhaz