Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Csárdás! – A kelet tangoja

november 27,2011

A Honvéd Táncszínház 2011. június 25-én, 21.00 órai kezdettel mutatja be a „Csárdás! – A Kelet tangója” c. produkcióját Pilisszántón, a Szikla Színház szabadtéri színpadán.

Az előadás korhoz nem köthető történetet dolgoz fel. Akár a mai embernek mindennapos eseménye is lehetne, hiszen hiszen egy szerelmi háromszög konfliktusaira épül. A történet autentikus magyar, illetve nemzetiségi táncok gyűrűjébe ékelve építkezik és válik teljessé a műsor végére. Úgy is mondhatjuk: Szerelem a kárpátok alatt.

Miközben a cselekmény izgalmas, érdekfeszítő és magával ragadó eseményeit élvezzük, gyönyörködhetünk a sokszínű magyarországi, erdélyi és felvidéki táncok színes, virtuóz előadásmódjában.

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője